Estrela de Fura - това е името на рубинът, който се смята за най-големият в света със своите 55.2 карата. И след като обиколи няколко държави, където ще участва в изложби, на 8 юни ще бъде продаден на търг в Ню Йорк.

Уникалният Nissan на Пол Уокър от "Бързи и яростни" се продава на търг

Уникалният Nissan на Пол Уокър от "Бързи и яростни" се продава на търг

Колата е от серията Skyline R34 GT-R и е внесена в Америка по необичаен начин

Скъпоценният камък е открит през юли миналата година в Монтепеуз, Мозамбик, и първоначално тежи 101 карата. Заради блясъка си спечелва името, което в превод означава "Звездата на Фура".

След обработката рубинът се отличава с яркия си червен цвят и чистота. По думите на Куиг Брунинг, ръководителят на Sotheby's Jewelry, аукционната къща, която ще продаде камъка на търг, Estrela de Fura има качествата да засенчи дори и рубините от Бирма, които имат славата на най-желаните.

На Estrela de Fura му предстои световно турне с планирани изложби в Тайпе, Китай, Сингапур, Женева и Дубай. Последната спирка е Ню Йорк, където на 8 юни скъпоценният камък ще бъде продаден на търг. Всъщност така той ще се превърне в най-големия рубин, предлагал се някога на търг. Очаква се сделката да бъде осъществена за не по-малко от 30 милиона долара, пише Luxebook.

Джон Демент, SS Central America, търг, дънки, за колко хиляди са били продадени панталоните и колко стари са те

Колко стари са най-старите дънки в света

Струват “само” 114 000 долара

Според Reuters настоящият световен рекорд за рубин, продаден на търг, е от май 2015 г. Тогава 25.59-каратовият Sunrise Ruby е купен за 30.3 милиона долара в Женева.