Отслабването е нещо, към което се стремят мнозина, но не е задължително да е постоянна, изтощителна и неравностойна битка.

Кантарът, правилното мерене и грешките, които да не допускаме

Как кантарът да ни е приятел, а не враг

5 прости правила, които да спазваме

Има някои продукти, които могат да ни помогнат, без да се изисква кой знае какви усилия от наша страна.

Ако успеем да ускорим метаболизма си, като ги добавим към менюто, можем да помогнем на тялото да изгаря мазнини, дори докато спим. А най-хубавото е, че са достъпни и съвсем обикновени.

Зелен чай

Зеленият чай стимулира метаболизма и ни помага да изгаряме калории. Добре е да го пием всеки ден, за да бъде този ефект по-силен. Проучвания показват, че зеленият чай може реално да помогне при отслабване и поддържане на теглото. И не само - приемът на зелен чай се свързва също с по-нисък риск от сърдечно-съдови заболявания.

Снимка 497695

Източник: iStock

Джинджифил и лют пипер

Тези два продукта ни помагат да се разделим с излишните килограми и затова са често срещани съставки в много билкови формули за отслабване. Но не е нужно да ги приемаме под формата на хапчета, за да извлечем ползите от тях. Те могат да участват във всякакви рецепти, което ги прави чудесно допълнение към всяка диета за отслабване.

Доказано е, че кайенският пипер стимулира метаболизма и помага за загубата на тегло. Други билки и подправки, стимулиращи отслабването, са куркума, чесън, канела и черен пипер.

Снимка 497696

Източник: iStock

Мед и канела

Намирането на естествени подсладители може да бъде предизвикателство за всеки човек, който се опитва да отслабне. Някои ще ви кажат да избягвате меда, вместо него да използвате подсладители на растителна основа, като стевията.

Но истинският, качествен мед, носи цял набор от ползи за здравето, включително и за контрола на теглото. Канелата пък намалява нивата на кръвната захар, контролира апетита и желанието за сладко.

Снимка 497699

Източник: iStock

Ако комбинираме тези продукти със здравословен режим, богат на протеини, на тъмнозелени зеленчуци и други противовъзпалителни храни, ще ускорим процеса на отслабване, без да се подлагаме на изтощителни диети, пише Daily Health Post. Освен това, всички тези продукти са вкусни и се намират във всеки хранителен магазин.