Когато не сме сами в някое начинание, всичко е по-лесно и ефективно, дори и отслабването. Учени от Университета по приложни науки в Амстердам, Нидерландия направили откритието, докато изследвали хора, претърпели сърдечен удар.

Диетите, метаболизмът и съществува ли перфектният начин на хранене за всички

Съществува ли универсалната диета

От какво зависи отслабването ни

Според тях, ако хората искат да свалят килограми, трябва да го правят заедно с партньора си, за да постигнат по-добри резултати.

"Нашето проучване показва, че когато съпрузите заедно полагат усилия да променят навиците си, имат по-голям шанс да подобрят здравето си, особено когато става въпрос за отслабване", обяснява авторът на проучването Лоте Фервай.

Снимка 493919

Източник: iStock

Повече от 800 души, претърпели сърдечен удар, са участвали в проучването, което търси отговор на въпроса, дали ако участваш с партньора си в програма промяна на начина на живот, това оказва влияние на поведението ти.

В групата, в която присъствието на партньора е безплатно, почти половината от партньорите присъстват и сестрите ги насърчават да участват активно в сесиите. Пациентите, които участват с партньора си, имат почти три пъти по-голяма вероятност да отслабнат, в сравнение с тези, които са сами, пише EurekAlert!.

8 причини да не отслабваме, въпреки диетата

Защо не отслабваме, въпреки диетата

Какво трябва да знаем за диетата с ниско съдържание на въглехидрати

"Двойките често имат сходен начин на живот и промяната на навиците е трудна, когато само един човек полага усилия." При пазаруването на хранителни на стоки, както и при психологически предизвикателства, когато имаме подкрепата на партньора, поддържаме мотивацията си, обяснява г-жа Фервай.