Вече загубихме бройката на пътите, в които Дубай успява да ни изуми с поредното архитектурно решение. Арабското емирство се появява за едва няколко десетилетия като мираж в пустинята и не спира да привлича интереса на всички по света, както и милиони туристи ежегодно.

Катар, HAADS и новият 5-звезден въртящ се хотел във водите на емирството

Новото бижу на Катар

Още един 5-звезден плаващ хотел, и то какъв

А поредната атракция там, която си заслужава да се посети, е най-високият инфинити басейн в света, който отскоро се хвали и с рекорд на Гинес.

Той се намира в комплекса Address Beach Resort, на последния, 77-и етаж на хотела, на височина от 293.90 м. Само за сравнение - Айфеловата кула е висока 300 м.

Басейнът е с обем 500 кубически метра и площ цели 560 кв.м, което го превръща в едно истинско езеро в облаците. А със своите размери - дължина 94.84 и ширина 16.5 м, е двойно по-голям от олимпийски басейн. В най-дълбоката си точка обаче е едва 1.2 м.

С ефектът за безкрайност, постигнат чрез специалната конструкция с невидим ръб, той се слива със синия хоризонт, на който се открояват гледките към прочутите Ain Dubai и Jumeirah Beach.

Басейнът е отворен за посещение за гости на хотела на 21 години. Можем да се насладим на гледката и да си направим и няколко снимки и като си резервираме маса в ресторанта на 77-ия етаж на хотела Zeta Seventy Seven, където всъщност се намира и басейнът, предава CNN.

Амстердам, хотел Waldorf Astoria, главният готвач Сидни Шут, пандемията и доставката на бургери до домовете

Какво има в бургера на готвач с две звезди „Мишлен“

Абсолютен хит сред жителите на Амстердам

А след като и без това сме там, можем да минем и покрай още една забележителност в Address Beach Resort, която също има рекорд на Гинес. Комплексът се състои от две високи сгради, свързани помежду си както в основата, така и с мост в небето. В него всъщност се помещават луксозни апартаменти на 294.36 метра височина, а рекордът е именно за подът им, който е най-високо разположеният в света.