Конкурсите за фотографи по света са толкова многобройни, че трудно можем да ги проследим. Затова и никак не се изненадахме да разберем от Insider, че има и конкурс за най-добър фотограф на кучета.

Тъй като не крием, че тук сме пристрастни, ни беше изключително интересно да разгледаме някои от най-добрите снимки на фотографите, участвали в него. 

Конкурсът се провежда от The Kennel Club - английска организация, която действа като ръководен орган за различни кучешки дейности, включително и изложения.

Клубът управлява и Националния регистър на родословните кучета в Обединеното кралство и действа като лобистка група по въпроси, свързани с кучета на Остова. 

Победителите в Dog Photographer of the Year за 2019 г. показват най-добрия приятел на човека в цялата му любяща, любознателна и възхитителна светлина. В конкурса са отличени 20 снимки в различни категории, а благодарение на Instagram страницата на Dog Photographer of the Year, имаме възможност да покажем и някои от тях.

Годишният конкурс за най-добър фотограф на дивата природа и кой го спечели за 2019 г.

Дивата природа, каквато не сме я виждали

Кой е най-добрият фотограф на дивата природа за 2019 г.

Тазгодишният голям победител, който печели първо място в категорията "Старчета", е "Замечтаният Мерлин", заснет от фотографа Дениз Чичоцки от Швейцария.

Тази радостна снимка пък печели в категорията "Кучетата играят". Дело е на Моника ван дер Маден от Холандия и много подходящо е наречена "Мръсно куче".

Нейна снимка беше отличена и категорията "Малки кученца".

И въпреки че всички кадри са много хубави, някои ни оставят направо без думи. Като тази прекрасна огледална снимка, дело на Риа Пуцкер от Австрия.

А този спиращ дъха кадър печели в категорията "Портрети". Заснет е от руския фотограф Анастасия Ветковская.

Още от прекрасните снимки, спечелили конкурса, могат да бъдат разгледани на страницата на Dog Photographer of the Year тук.