Дезинфектантът стана един от задължителните продукти, който всеки от нас има и носи със себе си. Заедно с маските, разбира се.

Кислородната вода, водородният пероксид и употребата като дезинфектант

Кислородната вода - безопасен дезинфектант

Как и къде да я използваме

Вероятно обаче не сме се замисляли, че гелът, който използваме за почистване на ръцете си без вода, може да ни влезе в употреба и за различни други цели. Така и така ни се намира, защо да не го употребим максимално.

Полиране на сребро

Благодарение на алкохола в състава на дезинфектанта, сребърните прибори и бижута ще заблестят като нови. Нужни са ни няколко капки и мека кърпа.

Снимка 517571

Източник: iStock

Почистване на очила

Ако нямаме специален спрей или друг продукт за целта, можем да използваме и въпросното гелче. С него лесно премахваме отпечатъците от пръсти.

Дезинфектантите, правилното им съхранение и грешката, която ги прави неефективни

Грешката с дезинфектантите, която да избягваме

За да има въобще смисъл от тях

Дезодорант

Ако нямаме спрей, стик или рол-он под ръка, а усещаме, че сме се изпотили, то можем да използваме дезинфектанта за неутрализиране на неприятната миризма. Той успешно отстранява бактериите, които са нейните причинители.

Сух шампоан

Алкохолното съдържание с продукта за дезинфекция ще намали количеството себум по скалпа, когато не сме си измили косата. Просто втриваме няколко капки в корените и сме готови.

Снимка 517578

Източник: iStock

Преса за коса

Ако не сме я почиствали скоро, със сигурност можем да забележим неприятни натрупвания. Тях можем лесно да почистим с памучен тампон и малко дезинфектант. Така сме сигурни, че сме премахнали и всички бактерии, които евентуално се намират върху уреда и могат да се прехвърлят и върху скалпа ни.

Лепенки

С гелчето с алкохол лесно ще премахнем следи от етикети от различни продукти, както и от лепенки за рани, които сме използвали по кожата си, предава Reader's Digest.

Скрежта, ледът, стъклото на автомобила и новата полза на дезинфектантите

Как да се справим със скрежта по стъклата на колата

Още ползи от дезинфектанта против COVID-19

Тоалетна чиния

Ако ползваме някоя обществена тоалетна, лесно можем да я почистим като сложим малко количество дезинфектант върху парче тоалетна хартия и минем през всички повърхности, до които бихме имали контакт.