Здравословното ни състояние зависи в голяма степен от качеството и начина на живот, който водим. Физическите тренировки принадлежат към дейностите, които не трябва да пренебрегваме в ежедневието си.

Факт е, че много често се оказваме твърде заети, за да отидем до фитнес зала или да потренираме навън. Ето защо комплект дъмбели вкъщи ще свърши чудесна работа за поддържане на баланса на тялото и духа.

Упражненията с дъмбели у дома не само повишават тонуса, но и спестяват ценно време, което иначе бихте изгубили в пътуване до спортни обекти. Преди обаче да пристъпите към покупка, добре е да сте запознати с най-важната част от множеството предимства на дъмбелите.

Снимка 510219

Източник: iStock

Тонизиране на цялото тяло

Лека или натоварваща тренировка вкъщи - и двете ще подобрят тонуса, нужен не само за тялото, но и за духа. Дъмбелите са практичен фитнес аксесоар, който бързо и лесно може да задейства всеки мускул. Това носи не само положителни резултати за тялото, но и подобрява самочувствието, особено след като резултатите станат видими.

Безопасност при употреба

Употребата на дъмбели вкъщи е един от най-безопасните начини да изразходим качествено излишната енергия и да повишим цялостната си кондиция. Уредите се срещат в набор от разновидности, тегло и материали за изработка. Новите модели предлагат гумирани или релефни повърхности, които подобряват захвата. Идеята на този продукт е да ви улесни максимално. С него лесно ще можете да прецените кога натоварването става непосилно и дали бихте могли да продължите с тренировката.

Снимка 510223

Източник: iStock

Подходящи за няколко мускулни групи

Дъмбелите са уреди с опростена конструкция, но могат да се окажат най-адекватният и комплексен елемент от тренировката. С помощта на няколко бързи онлайн урока всеки би могъл да ги включи в комбинация от упражнения, с които да натоварва редица мускулни групи. Долна и горна част на ръце, рамене, гърди, гръб, допълнително натоварване при коремни преси и други - всичко това е постижимо с помощта на комплект дъмбели. Използвайки този тип уреди, лесно можете да се фокусирате точно върху онези части на тялото, които желаете да заякнат и да изглеждат хармонично.

Снимка 510220

Източник: iStock

Подходящи за всеки

Някои фитнес уреди са предназначени единствено за хора, напреднали в спорта. Дъмбелите, напротив, са абсолютно достъпни и удобни за ползване дори от начинаещи. Без значение дали имате години тренировки зад гърба си, или тепърва започвате да се грижите за тялото си по този начин, те ще бъдат незаменим партньор в спортните ви начинания.

Колко тежки да са дъмбелите

Дългосрочните резултати изискват постоянство с постепенно, прогресивно увеличаване на натоварването при физическите упражнения. Това важи и при тренировките с дъмбели. Регулярното увеличаване на тежестта дори с 1 или 2 кг на определен период от време ще окаже резултат при натоварването, ще помогне на мускулите да се оформят и да придобият повече издръжливост. Ако се ориентирате към сглобяеми дъмбели или гири, ще можете лесно да коригирате тежестта, в случай че тя се окаже непосилно голяма или твърде малка за тренировката ви.

Снимка 510221

Източник: iStock

Дъмбелите са мултифункционален уред, полезен за редица мускулни групи. Те могат лесно да намерят своето подходящо място за съхранение - под леглото, на тавана, в шкафа, на балкона или другаде. Размерите им позволяват да бъдат скътани където и да е вкъщи, дори и в малко жилище. Издръжливи на външни атмосферни условия и изискващи съвсем малко поддръжка, те ще бъдат вашият перфектен партньор за ефективна тренировка.