Настанат ли хладните месеци и вирусните инфекции зачестяват. А от деца знаем, че храната е особено важна за това как се справяме с тях. И една от съставките, които безотказно се препоръчва при простудни заболявания, е чесънът.

Защо да пием вода с чесън всеки ден

Защо да пием вода с чесън

На гладно, всяка сутрин

Освен в ястия обаче, можем да го консумираме и под формата на чеснова паста.

Тя е най-бързият начин да добавим чесън към което и да блюдо - от сос за салата до мариноване на месо. Ние лично я обожаваме върху препечени филийки. The Kitchn ни предлагат най-бързият и ефективен начин да я приготвим.

Снимка 429713

Източник: iStock

Той се базира на книгата с рецепти на Джулия Тършън. Тя казва, че приготвя тази паста два-три пъти в годината, а в останалото време не й се налага да чисти и реже на дребно чесън, защото вече има заготовка.

Именно заради това първоначалната работа по приготвянето е малко в повече. Джулия съветва да си пуснем филм и да започнем да белим скилидки чесън - колкото повече, толкова по-добре. След това ги пускаме в блендер и добавяме зехтин до получаването на гладка кремообразна смес.

Готовата смес слагаме в силиконова форма, замразяваме, след което режем на кубчета и прибираме в контейнери отново във фризера. След това сме готови всеки път, когато ни потрябва чесън за някое ястие.