Ако можехме да предизвикваме сетивата си безгранично, дали бихме се осмелили? Ние лично нямаме нищо против това да експериментираме с вкусовете на различна храна например.

“Вкусът на България”, Мария Жекова и новото кулинарно предаване по bTV

Какъв е “Вкусът на България”

Ново предаване за кулинарни приключения

И сякаш прочели точно тези наши мисли организаторите на БулевАРТ на вкусовете ни канят на събитието си, което е част от международното изложение Interfood & Drink.

Цели четири дни посетителите на фестивала ще могат да се насладят на богато разнообразие на вкусове, цветове и емоции. От 5 октомври (сряда) до 8 октомври (събота) пространството на Интер Експо център в София ще се превърне в олицетворение на градската среда. А съвсем в сърцето му ще се оживи централната пешеходна зона, която ще затупти с енергията на хората, впуснали се в експериментаторското пътешествие но нея.

Снимка 589743

Източник: Facebook / БулевАРТ на вкусовете

Посетителите на фестивала ще могат да опитат от множество кулинарни изкушения, сред които са екзотични вкусотии, шоколадови продукти, сладолед, подбрани кафета, коктейли и крафт напитки. Наред с изкушенията, за специалната атмосфера на фестивала ще се погрижат и артисти и музиканти, които обещават да се развихрят с изпълнения, с които насладата да стане двойна.

Изненадите на БулевАРТ на вкусовете обаче далеч не свършват дотук. По време на събитието участие ще вземат и представители на Италия, Гърция, САЩ, Република Корея, Полша и Аржентина. Те ще ни потопят в обстановката на родната си страна, докато в същото време ще можем да се докоснем и до българския традиционен вкус, разбира се. Вина и спиртни напитки ще има от цял свят, включително и от България, а отделен остров на познатите ни родни храни също няма да липсва.

В био зоната пък посетителите ще могат да научат повече за сертифицирани продукти на биологичното земеделие и производство, докато зелена зона пък ще е специално посветена на продукти с компоненти от лечебни и ароматни растения.

За всекиго по нещо, както се казва. И по-конкретно, в случая с БулевАРТ на вкусовете - за всеки вкус и интерес, по много.

Тегло, килограми, есен, тиква, ябълки, овесена каша и как да поддържаме форма със сезонна храна

Как да останем във форма и през студените месеци

Сезонът ни предлага правилната храна

БулевАРТ на вкусовете е в Интер Експо център от 05.10. (сряда) до 08.10. (събота) с вход свободен. Цялата информация за събитието е тук.