Есента се завърна, завърнаха се и отпускарите от морето. Градовете отново кипят от живот, а с идването на по-студените дни съвсем естествено е все по-малко да ни се иска да си подаваме носа навън. Вкъщи винаги има как да се стоплим - най-добре с някоя домашна гозба, която ни носи уюта на родната кухня.

24Kitchen, "Бъдещите кулинарни звезди на Гордън Рамзи", "В търсене на кулинарен автор с Джейми Оливър" и новите поредици

Гордън Рамзи и Джейми Оливър ще сбъдват мечти

Ето какво предстои да видим в новите им предавания

А пък в случай че вече ни е омръзнало да въртим едни и същи манджи, за щастие има как да се сдобием с идеи и за нови кулинарни експерименти.

От 24 септември, събота, ще разчитаме на вдъхновение от най-новото кулинарно предаване "Вкусът на България". То ще предложи не само доза развлечение на зрителите, но и едно своеобразно пътешествие из кулинарната карта на България.

Снимка 588407

Източник: bTV

В епизодите ще се научим да забъркваме вкусни регионални гозби и ще се потопим в местната ни култура. Освен с рецепти, ще се запасим и с нови знания за производството на различни български продукти. В предаването също така ще видим и чуем историите на хора, избрали да съхранят семейните традиции в култивирането на български продукти и да запазят автентичните рецепти, напук на съвременната мода в кулинарията.

Снимка 588406

Източник: bTV

През техните разкази, както и тези на родни производители, ще ни преведе водещата на "Вкусът на България" - Мария Жекова. Най-вероятно я помним - победителят от седмия сезон на MasterChef. И сега, няколко години след триумфа, телевизионните кулинарни пътешествия за нея продължават.

Снимка 588405

Източник: bTV

С първия епизод на предаването Мария Жекова започва обиколката си из кулинарната карта на България от Родопите. Там ще ни срещне с няколко жени, от които ще разберем повече за традициите в региона и ще научим някоя и друга автентична рецепта, която да приготвим, щом ни връхлети кулинарната муза.

Starstruck, “Звездите в нас”, Нова телевизия и музикалното предаване, което за първи път идва в България

Предаването, което за първи път идва в България

Какво ще гледаме от неделя

"Вкусът на България" започва на 24 септември от 11 ч. по bTV.