Живеем в трудни времена, това е ясно. Проблемите не подминават никого, но понякога наистина зависи от нас, доколко ще позволим на неприятностите да владеят положението. Във всеки случай, ако има нещо, което не трябва да оставяме на случайността, това е здравето ни.

Брюкселско зеле, ползите за здравето и няколко причини, за да го ядем

Защо да ядем брюкселско зеле е толкова полезно

6 причини, за да консумираме малките зелчици

И макар че да си грижим за здравето си може да звучи помпозно, скъпо или трудно, всъщност не е толкова сложно да го правим.

А един от най-добрите ни съюзни в тази борба е храната. И ето че готвачите от The Kitchn отново ни се притичват на помощ със супер лесна и бърза рецепта с брюкселско зеле.

Снимка 505186

Източник: iStock

Ето всичко, което трябва да направим за един набързо приготвен здравословен и вкусен обяд.

Според тях най-доброто задушено брюкселско зеле е леко овъглено, но остава напълно свежо, дори хрупкаво.

За да постигнем това, просто разрязваме всички зелчици на две. Така ще си осигурим равната им повърхност, която ни трябва. След това загряваме малко зехтин в тигана и добавяме зелето (с малко сол) с нарязаната страна надолу. А сега започваме да го "разхождаме" на воля с помощта на дървена лъжица. Правим това, докато получим кафеникавия цвят, откъдето идват всички вкусни и пикантни нюанси, с които ще зарадваме небцето си.

Прехвърляме в красива чиния за сервиране и готово.

Снимка 505185

Източник: iStock

Отнема буквално няколко минути, което доказва, че понякога най-лесният начин е и най-добрият.