Напоследък често си лягаме много изморени, но въпреки това не можем да заспим, незнайно поради какви причини.

Сънят, безсънието, приспивателните и една нова индустрия за милиарди

Как сънят се превърна в индустрия

Ето кой печели на наш гръб

Случва се да си мислим за многото задачи, които имаме да свършим на другия ден, или просто да сме прекалено развълнувани от нещо, което ни е случило преди няколко часа. Паричните за безсънието са различни, но истината е, че то ни прави неработоспособни, раздразнителни и твърде емоционални.

За щастие открихме един лесен и страшно ефективен метод, с който бързо се понасяме към страната на сънищата. Този изцяло натурален лек се нарича четири-седем-осем и да, той е толкова прост, колкото звучи.

Снимка 403068

Източник: iStock

Първо трябва да се настаним удобно в леглото си. След това просто вдишваме през носа в продължение на четири секунди, задържаме дъха си седем секунди и след това издишваме бавно през устата за още осем секунди. Повтаряме, докато заспим.

Четири-седем-осем е древна индийска йогистка медитация и колкото и странно да звучи на първо четене, истината е, че действа, както отбелязват и от Reader's Digest.

Йогите използват този метод за постигане на състояние на пълно спокойствие и като противодействие на стреса и безпокойството. Умишленото забавяне на дишането принуждава ритъма на сърцето също да се забави, като кара и останалата част от тялото да се отпусне. С други думи, това е естествено успокоително средство - и за тялото, и за ума. 

Безсънието, сърдечно-съдовите заболявания и връзката им с проблемите със съня

Безсъние – знак за проблеми със сърцето

Ново изследване дава основания за притеснение