Автомобилният салон в Женева бе отменен, но това не попречи на Aston Martin да представи голямата си изненада - върховият модел V12 Speedster, който впечатлява както с дизайна, така и с цената си.

Автомобилът е истински звяр със своите 700 конски сили и 5.2-литров, 12-цилиндров двигател, разположен под дългия преден капак. Ускорението от 0 до 100 е за 3.5 секунди, а максималната скорост е 300 км/ч. 

Най-новият Aston Martin разполага само с две места, които са отделени едно от друго. Дизайнът наподобява на ретро състезателна кола и това не е случайно, защото е вдъхновен именно от подобни модели на марката от преди 50-60 години.

Снимка 470091

Източник: Aston Martin

Основната разлика и най-голямата специфика на V12 Speedster е, че не разполага нито с предно стъкло, нито със странични, нито пък с покрив. Дори няма шибидах, който да се прибира. 

Снимка 470093

Източник: Aston Martin

Корпусът е направен почти изцяло от въглеродни влакна, което гарантира лекота и ускорение. Дизайнът е максимално изчистен, като изключим някои елементи, заимствани от състезателните коли. Място за багаж има единство под двете седалки.

Снимка 470100

Източник: Aston Martin

И стига до най-голямата изненада - цената. Aston Martin V12 Speedster може да бъде наш срещу сумата от 950 хиляди долара, което е над 1 600 000 лева.

Nissan и абонамент Select и Premium или как да сме с нова кола всеки ден

Как да сме с нова кола всеки ден

Абонаментните услуги на Nissan

Автомобилът е лимитирана серия и ще се произведе само в 88 бройки, които ще са налични през 2021 г. Има опция за персонализация и допълнителен тунинг - срещу съответната сума, разбира се.