Платените абонаментни услуги започват да навлизат все повече в живота ни и променят начините, по които гледаме филми и новини, пазаруваме, ядем и пътуваме.

Може би в някакъв момент всички услуги ще бъдат централизирани и няма да плащаме за нищо по отделно, а чрез абонамент ще получаваме достъп до определено количество ток, вода, храна, забавление и т.н.

Тази седмица Nissan се превърна в поредната компания, която залага на този модел бизнес, след като обяви новите си абонаментни услуги за автомобили.

Можем да избираме измежду два пакета - по-евтиният Select пакет струва 699 долара на месец, а по-скъпият Premium пакет - 899 долара на месец.

Снимка 467880

Източник: iStock

Плащайки за Select пакета, получаваме достъп до моделите Altima, Rogue и Pathfinder, като теоретично имаме правото да сменяме возилото си с друго всеки ден.

Premium пакетът пък ни позволява да караме Maxima, Murano, Armada и още няколко от по-скъпите модели на марката.

За да станем абонати обаче, трябва да платим първоначална такса от 495 долара.

Важно е да се отбележи, че абонаментът включва неограничен брой смени на колата, доставката й, разходи за почистване, застраховка, поддръжка и ремонт, както и пътна помощ.

Срещу още 100 долара на ден бихме могли да грабнем и Nissan GTR, но клаузата тук е, че не можем да го държим повече от една седмица.

Снимка 467881

Източник: iStock

При всички положения говорим за доста пари, но не можем да не споменем, че Mercedes-Benz предлага подобна услуга, при която най-евтиният пакет струва 1095 долара, а най-скъпият - 2995.

Apple, Тим Кук и ще създаде ли компанията абонамент за iPhone

Ще имаме ли iPhone чрез абонамент към Apple

Apple обсъжда нов модел на продажби

Засега не се знае кога абонаментът за Nissan ще е достъпен у нас, нито дали цените ще са същите, като тези за останалата част от света.