Когато стане дума за безопасен секс, едно от първите неща, за които се сещаме (и може да напишем), са презервативите. Те са и най-продаваните контрацептични средства в световен мащаб. 

Мъжете, сексът и причините да го отказват

Защо мъжете отказват секс

Конкретни причини

Слагането на кондом все още е най-евтиния начин да се предпазим както от нежелана бременност, така и от полово-предаваните инфекции и болести. Но, в една държава това статукво е на път да се промени.

Оказва се, че в Аржентина да правиш секс с презерватив се е превърнало в... лукс.

Заради нарастващата инфлация в страната цената на презервативите и другите контрацептиви се е повишила до толкова, че когато хората чуят колко струват, се отказват от покупката им.

Снимка 424415

Източник: iStock

Продажбата на презервативи в Аржентина е отчела спад с 8% в сравнение с 2018 г. Причината е в инфлацията, заради която само за две години песото е загубило две трети от стойността си спрямо долара. Всичко това води до поскъпване на много стоки, сред които са и материалите, необходими за изработването на презервативите.

Сексът, оргазмите и какво се случва в мозъка ни

Магията на оргазма

Какво се случва, когато стигнем върха

Продажбата на контрацептиви за жени пък е спаднала с 6%, което според източници на Reuters означава, че над 144 000 жени всеки месец спират да взимат подобни хапчета. Здравните експерти в страната се опасяват, че ситуацията ще доведе до покачване на случаите на болести, предавани по полов път.

Сексът, хотелските стаи и къде е по-хубав

Защо сексът в хотелска стая е по-хубав

Когато не обичаме да ни безпокоят

За да се справи по някакъв начин с проблема, правителството на Аржентина раздава безплатни презервативи в болниците, но проблемът е, че много малко хора знаят за това.