Всички сме чували шегите за жените, които все ги болят главите и оставят мъжете си "на сухо". Вероятно сме чули и че в последните години учените напълно опровергават тази тенденция и посочват нова - на мъжете, на които им се прави все по-малко секс.

Какъвто и дисбаланс да съществува в сексуалните отношения на една двойка, той успява да даде отражение и върху други аспекти на връзката. Разбира се, че няма как с половинката ни винаги да сме на една вълна. Но е добре да сме наясно с причините, които правят един мъж пасивен в леглото.

Депресия

Да, тя не е запазена марка само за жените. И когато емоционалното разтройство е на лице, желанието за секс се изпарява. А за да си дойде всичко отново на мястото, трябва да се отстрани първопричината за намаленото либидо.

Трябва да имаме предвид и друго - че антидепресантите също често смачкват желанието за сексуални подвизи. Но ако наистина обичаме половинката си, ще минем заедно през този период.

Снимка 428697

Източник: iStock

Финанси

Незадоволителното финансово състояние е способно да намали значително самочувствието на един мъж. А когато той не се чувства достатъчно пълноценен, му липсва и желанието да се доказва в леглото.

Тук решението е само едно - разговори, за да бъде ясно, че парите не са всичко на този свят.

Преумора

На всички ни се случва да се приберем вечер след работа и да нямаме желание за нищо друго, освен да легнем и да заспим моментално. И да, мъжете не са роботи, настроени на режим "секс" 24/7. Затова е нужно да проявим малко разбиране.

Снимка 428696

Източник: iStock

Избързване

Друго погрешно разбиране за мъжете е, че още на първа среща искат да правят секс. Понякога избързването може да е голяма грешка, която да ни отреже шансовете за бъдеще на връзката. Силният пол също има своите емоции, а и предпочита да ръководи парада, пише Reader's Digest.

Хормони

Хормоналният дисбаланс е способен да създаде дисбаланс и в живота ни. Ниските нива на тестостерон са явление, което се наблюдава най-вече при мъжете над 40 години, но всичко зависи и от ежедневието и навиците. 

Сексът, ползите от него и как ни прави по-красиви

Как сексът ни прави по-красиви

Красотата идва отвътре

Еректилна дисфункция

При подобни проблеми е напълно разбираемо един мъж да няма желание за секс, защото той е равен на провал. А признанието за подобен проблем идва трудно и от съществено значение е ответната реакция, която ще получи.