Миналия месец Amazon обяви, че работниците в складовете на компанията вече не са длъжни да носят защитни маски за лице като превенция срещу COVID-19. Но това се отнасяше единствено за ваксинираните служители.

Peloton, компанията за домашни фитнес уреди и вероятността да бъде купена от Nike или Amazon

Когато пандемията всъщност е в твоя полза

Компания за фитнес уреди може да бъде купена от Nike или Amazon

Оттогава насам обаче има напредък в товa отношение - превантивните маски вече са изцяло въпрос на личен избор, при това независимо от ваксинационния стаус, разкриват от Engadget. Все пак, носенето на маски от страна на служителите зависи и от мястото, където работят.

В някои щати изискването все още e факт, независимо от ваксинационния статус - така е в Хавай, Илинойс, Орегон и Вашингтон. В Калифорния пък маски трябва да носят само неваксинирани лица.

Снимка 565482

Източник: iStock

От Amazon бяха склонни да премахнат изцяло маските още преди месеци, но появата на Делта и Омикрон вариантите на COVID осуети решението на компанията. И все пак, за разлика от Google и други технологични гиганти, Amazon никога не постави крайното изискване към служителите си да бъдат ваксинирани.

Amazon Astro и какви устройства представи компанията тази седмица

Какво може новият робот на Amazon

За хората и роботите

Здравните власти в Щатите още миналата седмица взеха единодушно решение, позволяващо на около 70% от американците да премахнат маските. Но това се отнася само за райони, в които заразяването с COVID-19 е с по-ниско ниво.

Въпреки това, някои медицински специалисти все още са загрижени за защитата на възрастните, хората с хронични заболявания и останалите уязвими лица.