Ами ако не се бяхме качили точно на този самолет? Ако бяхме взели други решения за важните неща? А ако живеехме по друг начин? Подобни въпроси вероятно всички си задаваме когато се изправим лице в лице с евентуалния край.

Стефания Колева, Здрава Каменова и Богдана Трифонова, “Извънредно неудобно” и новото им представление за неудобните ситуации от живота

Когато положението стане “Извънредно неудобно”

За най-неудобните моменти разказват Стефания Колева, Здрава Каменова и Богдана Трифонова в новото си представление

Тези, а и още подобни въпроси вълнуват главната героиня на Стефания Колева в новото ѝ представление "Затегнете коланите". Накратко представлението може да бъде представено като едно лично и доста комично пътуване в подсъзнанието на една жена, която прави равносметка за живота си, докато самолетът, в който пътува, пада и скоро ще се разбие.

Но както знаем, жените не си падат по кратките форми, затова даваме и още подробности за постановката. В нея публиката ще се срещне с героиня, която доста прилича на самата Стефания, и това съвсем не е случайно.

Снимка 590370

Източник: Artvent / фотограф: Жоро Плачков

Интересното в представлението е, че сюжетът се развива и на екран, и на сцената. В предварително заснетите кинокадри ще видим реалната ситуация, а после, вече на живо на сцената, ще попаднем "в главата" на героинята, където обитават всичките ѝ страхове и всички абсурдни несбъднати желания.

"Ако не се бях качила на този самолет?", кънти гласът в главата ѝ. Притисната от обстоятелствата, и малко на бързи обороти, героинята се опитва в оставащите ѝ малко минути живот да навакса неизживяното, минавайки през темите, които всяка жена върти в мислите си.

Снимка 590368

Източник: Artvent / фотограф: Жоро Плачков

Срещнах ли любовта? Какво щеше да стане, ако бях живяла по друго време, ако познавах Елвис, ако той се бе влюбил в мен? Ами ако живеех на друго място... например в Холивуд? Струва ли си да се пазят диети или този живот трябва да се живее калорично? Как изглежда Раят за мъжете?

Точно тези въпроси продължава да си задава героичната в "Затегнете коланите". Подобни главоблъсканици е съвсем очаквано да провокират и повечето хора да се замислят за невъзможните възможни варианти на паралелните си животи.

Снимка 590369

Източник: Artvent / фотограф: Жоро Плачков

Фантастично звучи, и точно така се предполага, че трябва да бъде. Освен въображение, в представлението второстепенни герои са и самоиронията, обичта към живота, хората, дори и любовта към грешките, които всички правим.

В главната роля в постановката е Стефания Колева, а автори са Здрава Каменова и Светльо Томов. Иван Москов пък е режисьор на видеото, докато художник на мултимедията е Никола Налбантов. Музиката е композирал Добромир Кисьов.

“Капан за самотен мъж”, Робер Тома, Йосиф Сърчаджиев и новата премиера в Малък градски театър “Зад канала”

Как се попада в “Капан за самотен мъж”

Една крими история, наситена с хумор и адреналин

Премиерата на "Затегнете коланите" е на 6 октомври (четвъртък) от 19:30 ч. в Theatro отсам канала, София. Цялата информация за представлението е тук.