Няма как да не ни се е случвало и на нас. Да попаднем в неудобна ситуация, от която да ни е хващало срам, но за която пък после сме си давали сметка, че би излязла като страхотна забавна история за пред компанията.

Аскеер 2022 - кои са наградените тази година

Кои са наградените с Аскеер за 2022 г.

Цветана Манева получи наградата си за цялостно творчество по време на церемонията

И явно точно това е било вдъхновението за новата авторска постановка на Стефания Колева, Здрава Каменова и Богдана Трифонова. В "Извънредно неудобно" трите актриси разказват истински истории, събирани от живота. Е, тази концепция може и вече да ни от позната от предишните две постановки от поредицата им - "Извънредно положение" и "Извънредно любовно". Но пък в случай, че за първи път ни предстои да гледаме "Извънредно неудобно", третото заглавие, тук е мястото да уточним какво могат да очакват от него зрителите.

Освен житейските истории, друго обединяващо трите пиеси, са страхотното чувство за хумор, музиката и танците, които са като запазена марка на тандема Стефания Колева, Здрава Каменова и Богдана Трифонова. За тях това съчетание е изпитана рецепта за една наистина добра комедия, с която зрителите да разпуснат, да се забавляват, но също и вероятно да разпознаят себе си в някоя от историите.

Снимка 587093

Източник: Artvent / фотограф: Иван Ерменкова

И сега малко по-конкретно именно за историите. Кои точно пък толкова може да са тези неудобни моменти, от които се срамуваме и които често поставят всички ни в конфузни ситуации? Това са разказите на актрисите, вдъхновени от живота и преживяванията им и свързани с домашни любимци, хипохондрици, един гръцки остров, японско турне, деца, свекърви, една варицела, три раждания и... още и още.

Снимка 587095

Източник: Artvent / фотограф: Иван Ерменкова

Тези и останалите истории зрителите на постановката в София ще могат да чуят и видят на сцена утре, 13 септември (вторник), но тъй като билетите вече са изкупени, остава ни да се класираме за следващата дата - 21 септември (сряда).

Снимка 587094

Източник: Artvent / фотограф: Иван Ерменкова

Аскеер 2022 - кои са номинираните в категориите на престижната театрална награда в България

Кой ще се бори за Аскеер тази година

Почетна награда ще получи актрисата Меглена Караламбова

"Извънредно неудобно" е на сцената на Парк-театър "Борисова градина" в София на 13 септември (вторник) от 20:30 ч. и на 21 септември (сряда) от 20:00 ч.

Във Варна е на 20 септември (вторник) от 19:30 ч. във Фестивален и конгресен център и на 25 октомври (вторник) от 20:00 ч. в The Brick Port.

В Бургас е на 30 септември (петък) от 19:30 ч. в Културен дом НХК, а в Габрово - на 14 октомври (петък) от 19:30 ч. в Драматичния театър.

Цялата информация за представлението е тук.