"Хоризонт: Американска сага" със сигурност е най-амбициозният проект на Кевин Костнър. Ветеранът на Холивуд реши да разкаже историята на овладяването на Дивия Запад в две части, като първата излезе по кината през юни.

Какво да очакваме от „Хоризонт: Американска сага - Глава 1“ с Кевин Костнър и Сиена Милър

Какво да очакваме от „Хоризонт: Американска сага - Глава 1“ с Кевин Костнър и Сиена Милър

Хаос и скука вместо епичен уестърн в Стария Запад

Приходите й обаче се оказаха разочароващи, а ревютата на критиците - не особено ласкави, въпреки че филмът беше приет добре на премиерата си в Кан. Вероятно последното пък е причината премиерата "Хоризонт: Американска сага - Глава 2" отново да е в Европа.

Втората част на режисьорския филм на Костнър, в който той играе и главната роля, ще бъде на Кинофестивала във Венеция. Първоначално той трябваше да излезе по американските кина в средата на август, но заради слабите резултати на първата част решението беше променено.

Снимка 674290

Източник: GettyImages

"Мечтата ми винаги е била премиерата на "Хоризонт: Американска сага - Глава 2" да бъде на фестивала във Венеция", казва самият Костнър пред Deadline. Творческият директор на феста Алберто Барбера пък нарича филма "визионерски проект" и "епична реконструкция на годините, оформили страната", като има предвид историята на САЩ.

Прожекцията на "Хоризонт: Американска сага - Глава 2" във Венеция ще е на 7 септември. Припомняме, че освен Костнър, във филма участват Сиена Милър, Сам Уортингтън, Джена Малоун, Дани Хюстън.