Първата част от замисления като четирилогия уестърн франчайз на Кевин Костнър е по кината вече от две седмици. Още миналата обаче стана ясно, че интересът към "Хоризонт: Американска сага - Глава 1" е меко казано слаб. И не е особено изненадващо, че това явно ще се отрази на предстоящите продължения.

Какво да очакваме от „Хоризонт: Американска сага - Глава 1“ с Кевин Костнър и Сиена Милър

Какво да очакваме от „Хоризонт: Американска сага - Глава 1“ с Кевин Костнър и Сиена Милър

Хаос и скука вместо епичен уестърн в Стария Запад

Първият филм стартира разочароващо в западния бокс офис, като отчете само 11 милиона долара печалба за премиерния си уикенд. Досега приходите са достигнали малко над 23 милиона долара.

Причината за неудовлетворяващите резултати от една страна може да се търси в негативните отзиви на критиците и публиката, както и факта, че по-голямата част от публиката, която има интерес към уестърни, е по-възрастна.

Снимка 672031

Източник: Alexandra Films

Тези новини едва ли има как да не са разочароващи за Кевин Костнър, предвид че франчайза е по негова идея. Освен че е режисьор, съсценарист и в главна роля, той е финансирал по-голямата част от филма със собствени пари.

Още при излизането на първата част вече беше ясно, че втората ще тръгне по кината съвсем скоро след това - още през август. Сега обаче разбираме, че премиерата на "Хоризонт: Американска сага - Глава 2" ще бъде отложена.

Снимка 672026

Източник: Alexandra Films

В изявление на New Line Cinema, цитирано от Deadline, се казва, че заедно с Territory Pictures са решили да не пускат продължението на 16 август, за да дадат на публиката по-голяма възможност да гледа първата част през идните седмици.

Звучният провал на Кевин Костнър с “Хоризонт: Американска сага - Глава 1”

Звучният провал на Кевин Костнър с “Хоризонт: Американска сага - Глава 1”

Ето какво показват бокс офис приходите

Докато "Хоризонт: Американска сага - Глава 1" все още може да бъде гледана по кината, на 16 юли се очаква и пускането му в западните стрийминг платформи. Към момента обаче не се планира втората част да бъде директно пусната в Макс. Въпреки това, дори и "Хоризонт: Американска сага - Глава 2" да има своята премиера по кината, едва ли може да се надява на голям успех.