Миналата седмица излезе първият трейлър на Ferrari на режисьора Майкъл Ман, с чийто кадри вече се подготвихме какво можем да очакваме от филма.

Трейлър на Ferrari с Адам Драйвър в ролята на Енцо Ферари

Злополуката, която можеше да съсипе Енцо Ферари

Трейлър на Ferrari

Историята ни връща назад през 1957 г., когато Енцо Ферари (Адам Драйвър) минава през тежък период. Компанията, която той и съпругата му Лаура (Пенелопе Крус) са изградили от нулата, е застрашена от фалит. Бракът им също е на път да се разпадне след загубата на сина им Дино. Личната драма обаче не свършва дотук, тъй като Енцо Ферари има и извънбрачно дете - след аферата му с любовницата му Лина Марди (Шайлин Удли) се ражда синът му Пиеро.

До Коледа, за когато е предвидена премиерата на филма по кината, все още има време, а дотогава той бе представен на филмовия фестивал във Венеция. Въпреки че Гилдията на актьорите в Холивуд продължава да стачкува, благодарение на временно споразумение между продукцията и SAG-AFTRA, няколко независими филма получиха зелена светлина да продължат снимките или да се промотират на филмовите фестивали тази есен.

Ferrari е един от тях и така бе представен от екипа си във Венеция. На събитието присъстваха режисьора Майкъл Ман и актьорите Адам Драйвър и Патрик Демпси.

На пресконференцията стана ясно и една любопитна подробност около работата по филма. Адам Драйвър, който влиза в ролята на Енцо Ферари, издава, че на снимачната площадка така и не шофира Ферари, пише People. "Продуцентите не ми позволиха да карам колите по застрахователни причини", уточнява актьорът.

Всъщност колегата му Патрик Демпси, който в реалния живот е състезател по моторни спортове и изиграва Пиеро Таруфи, състезател за Ferrari, действително сяда на шофьорското място на автомобилите.

Адам Драйвър, Ferrari, Майкъл Ман и първи поглед към актьора като Енцо Ферари във филма

Адам Драйвър е преследваният от проблеми Енцо Ферари

Първи поглед към Ferrari на Майкъл Ман

Адам Драйвър споделя още, че е трябвало да стои далеч от най-ценното в продукцията и затова не е влизал в ретро автомобилите. По думите му той единствено е карал по-новите модели на Ferrari, но не и ретро автомобилите, заснети в началото на филма.