Адам Драйвър явно ще остане завинаги свързан с Италия. След като изигра Маурицио Гучи в "Домът на Gucci", сега той ще влезе в ролята на Енцо Ферари, изградил мото империя в средата на миналия век.

"Домът на Gucci", Лейди Гага, Адам Драйвър, Джаред Лето, Салма Хайек и премиерата на филма на Ридли Скот

Бляскава премиера на "Домът на Gucci"

Ще се включи ли в надпреварата за Оскар

Ferrari ще бъде режисиран от Майкъл Ман ("Жега", "Последният мохикан") и ще бъде с огромен бюджет, като конкретна сума не се споменава.

От Deadline уточняват, че Драйвър заменя Хю Джакмън, който първоначално трябваше да влезе в ролята на легендарния автомобилен състезател. Ще му партнира Пенелопе Крус като съпругата на Ферари Лаура.

Шайлин Удли

Източник: GettyImages

Шайлин Удли

Другото голямо име е Шайлин Удли, която пък ще изиграе любовницата му Лина Ларди. Действието ще се развива през 1957 г., когато бившият състезател Енцо Ферари преживява криза, а империята, която е създал заедно със съпругата си, е пред банкрут. Той решава да заложи всичко на едно състезание - прочутото Mille Miglia.

Пред изданието Ман коментира, че филмът е "осъществяване на една мечта" и че снимките ще са основно в Модена и провинция Емилия-Романя. Ferrari е базиран на книгата на Брок Йейтс Enzo Ferrari - The Man and the Machine, а снимките започват през май.