Твърдо сме убедени, че Адам Драйвър не може да се оплаче от поверяването му на главни роли в последно време. Като тази на Маурицио Гучи в "Домът на Gucci" например. А следващата за нас ще бъде дори по-интересна.

Ferrari, Адам Драйвър, Пенелопе Крус, Шайлин Удли и какво знаем за филма на Майкъл Ман

Историята на Енцо Ферари - на кино

Адам Драйвър и Пенелопе Крус са в главните роли

Драйвър ще влезе в образа на легендарния Енцо Ферари в режисирания от Майкъл Ман филм Ferrari. Снимките на филма текат в момента в Италия, но вече има първи поглед към актьора в главната роля.

Във Ferrari Драйвър ще изиграе 59-годишния Енцо Ферари, който се намира в доста труден етап от живота си. 10 години след като е създал компанията си, тя е в криза, а бракът му също е застрашен след загубата на дете. Тогава Енцо решава да заложи всичко на едно състезание - "Миле Миля".

Действието ще се развива през лятото на 1957 г., а в ролята на съпругата на Енцо Ферари - Лаура Ферари, ще видим Пенелопе Круз. В тази на на любовницата му Лина Ларди ще е Шайлин Уудли. Патрик Демпси пък ще е Пиеро Таруфи - автомобилен състезател.

Това ще бъде втори филм в рамките на едва две години, в който Адам Драйвър ще изиграе култова италианска личност. В случая обаче виждаме, че е леко състарен благодарение на гримьорите, защото между неговата възраст и тази на Ферари във филма има около 20 години разлик, пише Variety.

Това пък ще бъде първият филм, който Майкъл Ман режисира от седем години насам. Последно той седна зад камерата на "Хакер" (2015 г.) с Крис Хемсуърт. По-интересното е, че Ман бе сред основните продуценти на "Форд Срещу Ферари" (2019 г.), с Крисчън Бейл и Мат Деймън.