На кого му се готви през лятото? Няма какво да се лъжем, тези месеци приоритетите на по-голяма част от хората са по-други. Храната е лека, често дори небрежна - да върви с бирата ни е почти достатъчно. Но с приближаването на есента тръпката за нови ястия се връща. Точно затова именно през септември 24Kitchen са ни подготвили цели две нови предавания с добре познати и обичани лица.

От 2 септември Гордън Рамзи отново ще се развихри в кухнята. Този път обаче няма да ни показва най-различни рецепти, с които да впечатлим семейство и приятели, а ще подложи на редица изпитания няколко предприемачи в сферата на храните и напитките.

В "Бъдещите кулинарни звезди на Гордън Рамзи" готвачът ще даде награда от 150 000 паунда на онзи, който успее да му покаже, че притежава необходимата страст, визия и умения. Не само в кухнята, но и в живота, и в бизнеса. Нов епизод ще бъде излъчван всеки петък от 13 ч.

Само няколко дни по-късно друго голямо име ще ни прикове вниманието към малкия екран. От 5 септември в "В търсене на кулинарен автор с Джейми Оливър" британецът също ще влезе в малко по-различно амплоа и няма само да готви.

18 души, които обожават да готвят, а и ги бива в това, ще се впуснат в надпревара помежду си. От ентусиазирани аматьори до опитни професионалисти и инфлуенсъри - всички те имат една голяма цел. И в случая не говорим за приготвянето на перфектното ястие, а за издаването на кулинарна книга.

Това въобще не е невъзможно, а Джейми Оливър може да помогне. Но само на онзи, който успее да го впечатли най-много с уменията и вижданията си. Нов епизод на "В търсене на кулинарен автор с Джейми Оливър" ще се излъчва всеки понеделник от 13 ч. по 24Kitchen.