Само преди две седмици стана ясно, че HBO Max вече разработват телевизионна адаптация на книгите на Дж. К. Роулинг за "момчето, което оцеля" Хари Потър. Сега научаваме, че още една книжна поредица ще бъде претворена в сериал.

Вселената на “Хари Потър” се разраства в HBO Max

Вселената на “Хари Потър” се разраства

Отново ще се потопим в магия

Книгите "Здрач" са на американската писателка Стефани Майър и са най-продаваните в кариерата ѝ. Историята за вампира Едуард, който се влюбва в смъртната Бела грабва вниманието и на Холивуд и така се повяват филмите - общо пет на брой, като всеки следва една от книгите, с изключение на последните два, които обхващат последната четвърта книга.

Актьорите, изиграли главните роли, Кристен Стюарт, Робърт Патинсън и Тейлър Лаутнър станаха известни именно с участието си в "Здрач". Филмовият франчайз е събрал повече от 3.4 милиарда долара в световен мащаб.

Сега, пет години след излизането на последния филм "Зазоряване: Част 2" феновете отново ще могат да се потопят в романтичния фентъзи свят на "Здрач", тъй като телевизионен сериал по него вече се подготвя. Все още не се знае много за проекта, но засега е ясно, че Lionsgate ще се заемат с него, а сценарист ще бъде Шиниъд Дейли.

“Джурасик Парк”, “Хари Потър”, “Кръстникът” - кои са най-добрите филми, правени по книги

Най-добрите филми, правени по книги

Историите от книги, оживели и на екран

Дали обаче новият "Здрач" ще бъде римейк или ще видим нов прочит на книгите на Стефани Майър, също още не е уточнено. Приятна изненада обаче е, че самата писателка ще участва в телевизионната адаптация, пише The Hollywood Reporter.