Може и да са изминали повече от цели 25 години от излизането на първата книга за Хари Потър, но феновете по цял свят са все още под влиянието на магията на младия магьосник. Дотолкова, че след оригиналните осем филма получиха и последвалите "Фантастични животни".

"Хари Потър", Warner Bros. TV и ще има ли сериал, базиран на поредицата

Ще гледаме ли и сериал за Хари Потър

Добри или лоши са новините за феновете

Специална изненада за почитателите беше и продукцията Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts, която събра отново голяма част от актьорите във филмите. Сред тях, разбира се, бяха и Даниел Радклиф, Ема Уотсън и Рупърт Гринт. Наскоро пък излезе видео играта Hogwarts Legacy.

С това обаче добрите новини за феновете на Хари Потър не свършват. След като известно време циркулираха слуховете за телевизионен сериал, от HBO Max са напът да преодолеят едно от големите препятствия за създаването му - сделката с авторката на книгите Джоан Роулинг, която контролира всяко използване на творбата си.

От Deadline потвърждават, че в момента Warner Bros. преговарят с Роулинг да се присъедини към проекта като продуцент. След като тя се включи, се очаква да потърси сценарист. Както Bloomberg писаха първи, идеята е всеки сезон да обхваща една книга от поредицата. Това означава, че сериалът ще има седем сезона, колкото са и книгите за Хари Потър.

Рупърт Гринт, "Хари Потър" и защо актьорът тъгува по своя герой Рон Уизли

Какво се случва с Рупърт Гринт

И защо не спира да тъгува за героя си от "Хари Потър"

Главният изпълнителен директор на Warner Bros. Discovery Дейвид Заслав многократно е подчертавал фокуса си върху франчайзи, като придобиването на Хари Потър бе определено като приоритет. Той се е срещал многократно с писателката Джоан Роулинг и освен това я е подкрепял в продължаващите спорове относно коментарите ѝ за транссексуалните.