The Adam Project е в Netflix вече от няколко седмици и за това време успя не само да оглави седмичните класации на стрийминг платформата за гледаемост, но и да влезе в една доста по-престижна.

Райън Рейнолдс, Зоуи Салдана, The Adam Project и целувките между двамата, които не може да обясни на децата си

Целувките, които Райън Рейнолдс не може да обясни на децата си

Децата винаги имат въпроси

Режисираният от Сам Леви филм с Райън Рейнолдс в главната роля филм влезе в топ 10 на най-гледаните филми на Netflix за първите 28 дни от пускането си. В него виждаме как героят на Рейнодлс - Адам, пътува във времето, но вместо напред, избира да се върне назад. 

Но не заради кефа, а за да се опита да спаси бъдещето на хората като цяло. И така от 2050 г. се озовава през 2022 г., но по погрешка. Среща се със своята 12-годишна версия, изиграна от Уокър Скобел. По стечение на обстоятелствата на двамата не им остава друг избор, освен отново да пътуват във времето с още няколко години назад.

Защото там ще се срещнат с покойния си баща, изигран от Марк Ръфало, а само той може да им помогне да доведат мисията си до успешен край. В The Adam Project виждаме познатия за филмите на Рейнолдс хумор, но по-силно впечатление прави не канадският актьор, а Уокър Скобел.

13-годишното момче краде всяка сцена, в която участва и прави впечатление, че много естествено му се получава да изиграе по-млада версия на героя на Райън Рейнолдс. От интервю на Скобел за Tudum разбираме, че той всъщност се е готвил с години за този момент.

Оказва се, че актьорът е голям фен на Рейнолдс, което изобщо не ни изненадва, но също така е гледал "Дедпул 2" толкова много пъти, че дори не може да ги преброи. Впечатлен е от умението на звездата от "Дедпул" да сменя емоциите си много бързо.

"Той може да е много забавен, но в същото време и много тъжен. Много ми харесва, че с него можеш да се смееш, докато плачеш."

Кастинг директорът Кармен Куба казва, че за ролята на младия Адам във филма през кастинг са минали 376 деца. И тя не се е опитвала да избере дете, което да прилича толкова много на външен вид на младата версия на Райън Рейнолдс, колкото да носи неговата енергия.

И смята, че именно Уокър Скобел е бил най-близо. "Уокър притежава енергия и излъчване, които са много близки до тези на Райън, което е много трудно за напасване. Това е от онези неща, които не можеш просто да научиш някой как да ги прави."

Оказва се, че ролята в The Adam Project е първата актьорска такава за 13-годишния Скобел. А Куба, която е отговорна за кастингите на продукции като Obi-Wan Kenobi, Stranger Things, The Power of the Dog и "Матрицата: Възкресения", е останала впечатлена от уменията му, без да има никакъв опит в бранша.

Всъщност, той за малко е щял да изпусне шанса си за ролята на Адам. Плановете са били кастингите да започнат през април 2020 г., а снимките само няколко месеца по-късно - през юли. Но пандемията ги е изненадала и отложила всичко с месеци.

И така през август, когато търсенето на по-млада версия на Райън Рейнолдс е било подновено, Кармен Куба е получила запис на Уокър Скобел, с който той е влязъл в играта. След само около две седмици малчуганът се е озовал в една статия с Райън Рейнолдс, за да проверят дали стоят добре заедно на екран.

Видимо е, че химията е налице, а участието във филма е било много полезно за Скобел и от друг аспект. Рейнолдс го е напътствал, давайки му най-различни съвети. От това как да реагира в различни ситуации до това как да крещи.

Оказва се, че Уокър е бил много притеснен от крещенето на екран и как ще се справи с него, но точно тогава е дошъл и добрият съвет на Райън Рейнолдс. "Представи си, че си по средата на футболно игрище, баща ти е от другата страна и искаш да му привлечеш вниманието. Това помогна", допълва  13-годишният актьор.

The Adam Project, Райън Рейнолдс, Netflix и постижението му за стрийминг платформата

Райън Рейнолдс постигна нещо, което никой досега не бе

Повелителят на Netflix

Като фен на супергероите, е бил много щастлив от факта, че на снимачната площадка се е запознал и с Марк Ръфало, който доби по-голяма популярност с ролята си на Брус Банър и алтерегото му Хълк. От профила на Скобел в IMDb пък разбираме, че когато не е на училище (или снимачната площадка), обича да практикува някои доста екстремни спортове като сноуборд, скейтборд и паркур.

Няма да мине много време преди отново да го видим на екран, защото в момента е зает със снимките на филма Secret Headquarters, където ще си партнира с Оуен Уилсън, Майкъл Пеня, Джеси Уилямс и племенницата на Рийз Уидърпун - Аби Джеймс Уидърспун.