Само няколко дни ни делят от началото на Европейското първенство по футбол, което по план трябваше да се проведе миналата година, но е повече от ясно защо това не се случи...

UEFA Euro 2020, Килиан Мбапе, Хари Кейн, Робърт Левандовски, Кристиано Роналдо и кои са най-скъпите играчи на Европейското първенство

Кои са най-скъпите играчи на UEFA Euro 2020

Голмайстори и играчи за милиони

В крайна сметка, важното е, че ще гледаме най-силните национални отбори в Европа, а между някои от тях съперничеството е доста интересно. Голям заряд би имал един мач между България и Северна Македония например, но ще има да сънуваме за него, защото първо трябва да се класираме, което все не става.

Украйна и Русия обаче са редовни участници на големите турнири за национални отбори и мачовете между тях винаги са интересни, защото е замесена и политиката.

На това издание на UEFA Euro 2020 може и да не са в една група и въобще не е ясно дали ще се срещнат, но Украйна вече успя да подразни сериозно руснаците с... екипите си.

Националният отбор на страната ще има специални екипи, с които ще играе мачовете си, а на тях впечатление прави, че са изобразили по ефектен начин границите на Украйна.

UEFA Euro 2020 и какво трябва да знаем за предстоящото европейско първенство

Всичко по-интересно преди UEFA Euro 2020

Какво ни очаква

И всичко щеше да бъде точно, ако в тези граници не бяха включили и Крим. Защото през 2014 г. Русия обяви именно Крим за част от територията си. Нещо, което не беше признато международно, но все пак...

UEFA Euro 2020, Амстердам, Лондон и кои са стадионите, на които ще се играят мачовете

Магията на Европейското - градовете и стадионите, в които ще се играе футбол

Остават броени дни до старта на първенството

Според BBC, руснаците смятат, че това е откровена провокация, докато говорител на УЕФА казва, че екипите както на Украйна, така и на всички останали отбори са били предварително одобрени от футболната федерация, организираща Европейското първенство.