"Топ Гън: Маверик" е от филмите, които пандемията удари доста сериозно. И не говорим за работата върху него и снимачния процес, а за пускането му по кината.

Том Круз, обирът на колата му и ценните кадри от „Топ Гън: Маверик“

Новите неприятности на Том Круз и „Топ Гън: Маверик“

До какво доведе обирът на колата му

Първоначалният план бе да се завърти по кината в световен мащаб през 2020 г. След няколко отлагания, в крайна сметка, трябва да видим "Топ Гън: Маверик" в края на месец май.

И понеже Том Круз влиза в главната роля (а и е продуцент), очакваме голямо зрелище, екшън и спиращи дъха сцени. Защото Круз обича не само да не се възползва от каскадьори за сцените си, но и да прави всичко максимално реалистично.

От специално видео, посветено на създаването на "Топ Гън: Маверик", разбираме, че актьорът въобще не си е поплювал в подготовката. Още преди да започнат снимките, е знаел, че във филма ще бъдат пилотирани истински F-18.

И не само от него, но и от останалите актьори в главните роли. За целта всички те са приминали през тримесечен курс на обучение от военните. Том Круз пояснява още, че през всички тези години не се е наемал да направи това продължение, защото е чакал да дойде точният момент.

Момент, в който ще има подходяща за разказване история, а технологията ще е достатъчно напреднала, за да може всичко да изглежда максимално реалистично. И не само на актьорите им е било трудно, но и на целия снимачен екип.

Том Круз, „Мисията невъзможна 8“ и невижданите каскади в „Топ Гън: Маверик“

Том Круз ни готви невиждани до момента въздушни каскади

в кой от предстоящите филми с него ще ги видим

Пред Empire режисьорът на филма Джоузеф Козински казва, че са заснели общо близо 800 часа материал, което се равнява на цели три филма от сагата за "Властелинът на пръстените". Процесът е бил труден, защото от 12-часов снимачен ден понякога се е оказвало, че едва 30 секунди са достатъчно добри, за да бъдат включени, пише People.

"Топ Гън: Маверик" е по кината от 27 май