Третият сезон на The Witcher е все толкова чакан, колкото бяха и първите два, но този път всичко ще бъде по-различно.

The Witcher, Netflix и петицията, която бе започната за връщането на Хенри Кавил

Яростта на феновете на The Witcher

Ситуацията се нагорещява

Основната причина е, че това ще бъде последният сезон, в който ще видим Хенри Кавил в ролята на Гералт от Ривия. Неговото място пък ще бъде заето от Лиъм Хемсуърт. Новина, която бе оповестена още в края на миналата година, и предизвика сериозно неодобрение у феновете на сериала.

Няма особено значение обаче дали на феновете им харесва, или пък не, защото е факт, че това лято ще се сбогуваме с Кавил като вещера. От разпространения преди няколко часа тийзър пък разбираме и кога точно ще се случи това.

Оказва се, че третият сезон ще бъде разделен на две части. Практика, която Netflix започнаха да използват все по-често. Първите пет епизода ще са обединени под името Volume 1 и ще бъдат пуснати в стрийминг платформата на 29 юни.

Volume 2 ще съдържа заключителните три епизода, които ще видим месец по-късно - на 27 юли. Тийзърът, разбира се, не ни разкрива кой знае какво за сезона, но виждаме, че Гералт отново ще се нуждае от отварите си, за да се бие с чудовища.

За кратко са показани и Цири (Фрея Алън), и Йенефер (Аня Шалотра), които в трети сезон ще продължат да имат ключова роля. От синопсиса знаем, че двете ще се отправят към Аретуза, за да може Йенефер да разгадае мистериозните сили на Цири.

Netflix, The Witcher, Бо ДеМайо и твърденията на продуцента, че някои от сценаристите не харесват книгите и игрите

Проблемите за The Witcher може да са много по-големи

Още теории за напускането на Хенри Кавил

Но вместо това ще бъде въвлечени във същинска вихрушка от предателства, черна магия и политически интереси и корупция, пише Entertainment Weekly.