Оттеглянето на Хенри Кавил от The Witcher дойде като гръм от ясно небе. Абсолютно никой не очакваше актьорът да се откаже от сериала, по който е толкова запален, просто така.

The Witcher, Хенри Кавил, Лиъм Хемсуърт и изненадващата новина за отказа на героя от сериала

Изненадващият отказ на Хенри Кавил от The Witcher

Ето кой ще заеме мястото му

От обявлението, че след трети сезон няма да гледаме него, а Лиъм Хемсуърт в ролята на Гералт от Ривия се изписаха доста неща в социалните мрежи. И като цяло почти няма фен на книгите, игрите или сериала, който да е доволен от случващото се.

Към момента официална причина за решението на Кавил няма, но пък има доста теории. Една от тях е, че актьорът не е щастлив от посоката, в която отива The Witcher и начина, по който се разказват историите. Защото самият той е заявявал, че държи сериалът да се придържа към книгите на Анджей Сапковски.

И понеже феновете могат само да гадаят какво се случва, решиха да вземат нещата в свои ръце и да подемат петиция. Целта ѝ е Хенри Кавил да се върне в ролята на Гералт, а в същото време целия креативен екип на сериала, визирайки се сценаристите, да бъде уволнен.

Netflix, The Witcher, Бо ДеМайо и твърденията на продуцента, че някои от сценаристите не харесват книгите и игрите

Проблемите за The Witcher може да са много по-големи

Още теории за напускането на Хенри Кавил

И тази петиция се разраства доста скоростно, като само за една седмица има близо 70 хиляди подписали. Ако трябва да бъдем по-точни, към момента на писане на статията те са малко над 67 хиляди. Остава да разберем дали недоволството на феновете може да промени нещо.