Още преди да излезе първи сезон на The Witcher, се знаеше, че сериалът ще има голям успех. Нямаше как просто да е другояче, при положение че и книгите, и игрите за Гералт от Ривия имат много фенове.

The Witcher, Хенри Кавил, Лиъм Хемсуърт и изненадващата новина за отказа на героя от сериала

Изненадващият отказ на Хенри Кавил от The Witcher

Ето кой ще заеме мястото му

А фактът, че главната роля ще бъде изиграна от запален фен на героя и историята - какъвто е Хенри Кавил - направо подпечата успеха. И нямаше разочаровани от първите два сеозна. Догодина трябва да видим и трети, а след него и четвърти. Но нищо няма да бъде същото след като Кавил обяви, че трети сезон ще бъде негов последен.

От четвърти сезон като Гералт от Ривия ще гледаме Лиъм Хемсуърт. И почти няма фен на сериала, който да е доволен от тази голяма промяна. Към момента нито Хенри Кавил, нито някои от продуцентите не е дал конкретна причина за напускането му, което ще остави огромна празнина, изключително трудна за запълване.

Една от фенските теории е, че Хенри Кавил не е харесал сценария за четвърти сезон и посоката, в която върви разказването на историята като цяло. И докато можем само да гадаем, едно твърдение на Бо ДеМайо налива още масло в този огън.

ДеМайо е сред продуцените на два от епизодите на първи сезон на The Witcher, като има пръст в разказването на историята в осми епизод, както и за сценария на втори епизод на втори сезон. Според IGN, на стори в профила си в Instagram той е отговарял на въпроси на фенове покрай анимирания сериал X-Men '97.

ДеМайо твърди, че всички, замесени в процеса по създаването на подобна продукция, трябва обичат и уважават оригинала. Като дава пример с The Witcher, твърдейки, че някои от сценаристите не са харесвали книгите и игрите, на които е базиран сериалът.

The Witcher сезон 3, The Witcher: Blood Origin и кога ще видим двата сериала

Ето кога ще видим трети сезон ан The Witcher

И кога сериалът за предисторията му - The Witcher: Blood Origin

Дори нещо повече, подигравали са се на първоизточника. Нещо, което според него е безотказна рецепта за бедствие и наистина лош морал. Е, наистина ни остава да гадаем каква е била причината Хенри Кавил да се откаже от сериала.