Първият филм за Аквамен се оказа очакван успех и от бокс офиса, и сред феновете на супергероите. Затова и беше логично да има втори.

CinemaCon 2023 - нов трейлър на "Светкавицата" и подробности около Aquaman and the Lost Kingdom

"Светкавицата" ще рестартира вселената на DC

Това ли ще е най-добрият супергероиски филм

Плановете за такъв бяха обявени преди няколко години, но заради пандемията и постоянните промени по високите етажи на Warner Bros. и DC филмът страдаше. Не само заради отлагането на премиерната дата на няколко пъти, но и заради наложили се преснимания на определени сцени.

В даден момент дори имаше съмнения дали Aquaman and the Lost Kingdom въобще ще тръгне по кината. Но те бяха разсеяни след пускането на първия тийзър.

Той, разбира се, е хаотичен и не ни издава почти нищо, защото целта му е само да разпали поугасналия интерес на хората. А и нали към края на седмицата се очаква да видим и пълен трейлър. Това, което тийзърът загатва, е, че Артър Къри (Джейсън Момоа) вече пълноправно управлява Атлантида като крал.

Проблемите за него обаче са сериозни, защото злодеят от първия филм - Черната Манта (Яя Абдул-Матийн II), се е завърнал. Намерил е и начин да стане още по-силен и опасен. А целта му е само една - да срине света на Артър и да погуби всичко, което обича. В тийзъра дори се вижда как родната къща на Аквамен е цялата в пламъци.

За да се справи със злото, кралят ще трябва да се обърне към своя брат Орм (Патрик Уилсън), с когото не се разбират особено. Но само заедно могат да се противопоставят на Черната Манта.

Aquaman and the Lost Kingdom - какво се случва с продължението на "Аквамен"

Какво се случва с продължението на "Аквамен"

Бъдещето на филма е доста неясно

Впечатление обаче прави и още една подробност: в тийзъра липсва Мера (Амбър Хърд). Макар че покрай съдебните разправии с Джони Деп да започната петиция за отстраняването ѝ от Aquaman and the Lost Kingdom и заместването ѝ с друга, бе обявено, че Хърд ще бъде част от филма.

Aquaman and the Lost Kingdom е по кината от 20 декември