Време е за обичайния петъчен преглед на новата музиката от последните дни. Тя не е малко, затова селекцията ни за днес залага на рок звучене с леки залитания към клубната музика. И Узбекистан.

Да започнем със загадката от последната дума. Всъщност става дума за новата песен на френската дива Заз в дует, който никога не би ни хрумнал - с Тил Линдеман от Rammstein. Общата им песен е мрачна любовна балада, изпята на френски и немски, а видеото е снимано в Узбекистан.

Новата песен на Kasabian доста ни приповдигна настроението през седмицата. Това е първото ново парче на групата от напускането на единия от вокалистите й Том Мейган. "ALYGATYR" е част от албум, който очакваме от англичаните догодина.

Оставаме на Острова с още едно ново парче от рок сцената - това на Foals.

И явно ще се задържим на него с поредното голямо (поне в нашите очи) завръщане. Деймън Олбърн от Blur и Gorillaz е готов с нов солов проект с поетичното име The Nearer The Fountain, More Pure The Stream Flows. От него е и тази песен.

За финал се местим на хвърлей разстояние - в съседна Ирландия. Любимият на слуха (и сърцето ни) Hozier не е издавал нищо след втория си албум Wasteland Baby! Благодарение на италианската електронна банда Meduza обаче имаме удоволствието отново да чуем гласа му.