Тифани Чан и приятелят ѝ Андерс са на 32 години и живеят в Хонг Конг. Той работи в ИТ индустрията, а тя има пекарна с домашни любимци. Именно любовта им към животните ги подтиква през ноември 2019 г. да си вземат голдън ретрийвър, когото кръщават Сиу Тим. И тъй като нямат намерение да се разделят и за миг с него, решават да го вземат със себе си дори и на пътуването си до Япония.

Тони Чеш - момчето, което може да накара всяка жена да се усмихне

Момчето, което може да накара всяка жена да се усмихне

Ето и как го постига

Когато кучето им е още на четири или пет месеца, Тифани Чан и Андерс планират първото си пътуване, но ковид пандемията проваля плановете им. Чак след три години, когато падат всички ограничения, двойката решава да се възползва от момента, както и от това, че домашният им любимец е още игрив и пълен с енергия.

За своя дестинация Тифани Чан и Андерс избират Япония, тъй като е приятелски настроена към домашни любимци държава, а и полетът от Хонг Конг е четири часа - значително по-малко, ако бяха решили да стигнат до Европа, която иначе също мечтаят да посетят.

В началото на септември 2022 г. двойката се обръща към специализирана агенция, която да им помогне с изискванията за пътуването на кучето. А за целия процес по подготовка и осигуряване на нужната документация, са необходими цели 180 дни. Така, до средата на март 2023 г. и тримата са готови да се впуснат в приключението си заедно.

Снимка 655708

Източник: iStock

Най-трудният момент за Тифани и Андерс при заминаването, е този, в който е трябвало да се разделят с кучето си за известно време, тъй като то все пак няма как да пътува заедно с тях. Но двойката признава, че освен тъга, тогава и тримата са чувствали и вълнение от предстоящото.

За да бъде пътуването им в Япония най-удобно, Тифани и Андерс взимат кола под наем. Цялата им екскурзия в страната продължава 53 дни, в който посещават емблематични туристически атракции в Токио и Киото, планини, водопади и дори селски райони. А като един от най-запомнящите се моменти Тифани определя първата среща на Сиу Тим със заснежените планини.

"Мога ясно да си спомня радостта му, докато играеше в снега - скачаше, въртеше се и лаеше от вълнение. За Андерс пък кулминацията беше да заведе Сиу Тим в зоопарка, за да гледа шоуто с делфини", допълва жената пред Business Insider.

Тя и половинката ѝ не крият, че разходите, за да вземат кучето си на почивката до Япония, са били главоломни. В тях се включват таксите от агенцията, документацията, ваксинации, кръвни тестове, други допълнителни такси, наемът на автомобил, полета, хотелите, заведенията за хранене и развлеченията за Сиу Тим. И всичко това възлиза на около 40 000 долара.

Соло пътуванията и лъжите, които спасят животи - безобидни, но належащи

Лъжите, които спасяват живот - съветите на една соло пътешественичка

Какво да казваме и какво - не, за да си спестим неприятностите

Въпреки високата сума обаче, Тифани и Андерс са на мнение, че всичко си е заслужавало. И им е харесало толкова много, че в началото на тази година дори са се върнали в Япония. За следващата си ваканция с кучето си обаче двойката е избрала нова и по-далечна дестинация, а именно - мечтаната Европа.