Нейтън Чан използва донорство на яйцеклетки и сурогатни майка, за да изпълни мечтата си да има семейство. 39-годишният мъж сега има две дъщери и един син, след като прекарва повече от десетилетие в борба с откази за осиновяване, неуспешни трансфери на ембриони и спонтанни аборти. "Да имам деца е най-доброто решение, което някога съм вземал и аз съм много горд самотен баща", казва Нейтън.

Нейтън, който е от Алберта, Канада, за първи път решава, че иска да стане самотен баща през 2010 г. Но той e посрещнат с яростна негативност от хората около него и се сблъсква с отхвърляне от агенции за осиновяване и приемни семейства. "Години наред се фокусирах върху пътуването и работата, чакайки "точният човек" да дойде в живота ми, за да можем да бъдем родители заедно, но знаех, че искам да бъда баща повече от всичко", споделя пред Metro той.

Да стане баща идва с огромна финансова цена, възлизаща над 285 000 британски лири за лечение и разходи за безплодие, но той не съжалява, защото в крайна сметка се радва на три прекрасни деца, което е безценно.

Борбата му е не е лесна, но все пак е успешна. Първата му дъщеря Нанет вече е на шест години, а синът му Нютон навършва три през май, докато най-малката му дъщеря Нептун Нина прави три през август. И трите деца са от три различни сурогатни майки.

Да бъде самотен баща често го оправи обект на негативни коментари, които обаче в никакъв случай не го обиждат, а му дават възможност да коригира стереотипите около бащите.

"Хората идват при мен и ми казват, че съм луд да правя това сам, но аз винаги се възползвам от възможността да ги образовам, за да знаят, че не само майките могат да се грижат за децата си, но и бащите го правят не по-малко зле от тях."

Нейтън пътува по света с наследниците, защото обича да споделя любимите си места и неща с тях. "Трябваше да стана по-организиран от всякога, но не можех да си представя да не правя това с моето малко семейство, което толкова много се стремих да създам."

Нейтън казва, че да е баща е "сбъдната мечта" и е безкрайно благодарен на сурогатните майки за всичко, което са направили за него. "Децата ми са тук заради тяхната щедрост и любов и съм много благодарен на жените, които ми помогнаха."

Нейтън също е основател и управляващ директор на Proud Fertility - консултантска фирма за сурогатно майчинство и даряване на яйцеклетки в Канада. "Надявам се, че като споделям историята си, ще вдъхновя други необвързани мъже, които искат да станат бащи, да проучат всички свои възможности."

На въпрос дали ходи по срещи, Нейтън казва, че няма никой специален в живота му, с изключение на децата му, но той е отворен за възможността да го срещне един ден. "Все още съм необвързан, но бих приветствал някой в ​​живота ни, ако може и иска да се впише в нашия уникален пъзел." В момента обаче децата му са негов приоритет и той не може да бъде по-щастлив "Имам пълна къща и пълно сърце - какво повече бих могъл да искам."