Виго Мортенсен и Колин Фарел в общ филм. Бихме могли да спрем до тук с тази новина и просто да изчакаме излизането на заглавието, каквото и да е то. В случая обаче тези чудесни актьори се събират за доста специален проект.

Става дума за 13 Lives - последния филм на Рон Хауърд ("Красив ум", "Шифърът на Леонардо"), който ще разкаже истинската история на спасителната операция, с която бяха извадени 12-те деца и футболният им треньор от пещера в Тайланд.

През лятото на 2018 г. момчета на възраст между 11 и 16 години заедно с треньора си на 25 години остават приклещени в пещерата Там Луанг-Кхун Нам Нанг Нон, северно от Банкок, заради придошла вода.

Виго Мортенсен

Източник: GettyImages

Виго Мортенсен

Спасени са повече от две седмици след от това със сложна операция с международно участие, която продължава три дни. В нея участват британските водолази и пещерняци Джон Волантен и Рик Стентън. Ролите им ще се изпълняват съответно от Колин Фарел и Виго Мортенсен.

Колин Фарел

Източник: GettyImages

Колин Фарел

В актьорския състав са още Джоел Еджъртън, Пол Глийсън и Том Бейтмън, както и редица актьори от Тайланд. Снимките на 13 Lives започват този месец в Австралия и Тайланд.