Световно първенство по минифутбол стартира утре, 26 октомври, Рас ал Хайма, ОАЕ. 32 отбора ще премерят сили, за да излъчат новия световен шампион.

Българският национален отбор по минифутбол и историческото класиране за полуфинал на Европейско първенство

Когато футболът потъва, минифутболът изплува

Поне един повод за гордост

А най-голямата новина за всички нас е, че за първи път в историята си България ще участва на световно по минифутбол. До тази възможност се стигна след като момчетата на наставника Николай Михов направиха фурор миналата година на Европейското първенство и станаха трети.

Това трето място им осигури билетите до Рас ал Хайма. Голямата цел преди началото на Мондиала е влизане в топ осем и може да не се окаже чак толкова невъзможно предвид групата, в която националният отбор попадна.

Нашите момчета ще спорят за продължаване в следващата фаза на турнира с отборите на Черна гора, Япония и Оман. Първият мач на националите ни по минифутбол ще бъде на 27 октомври, петък, когато ще се изправят срещу Черна Гора от 15 ч. българско време.

На 29 октомври, неделя, следва мача с Япония от 20 ч., а на 31 октомври, вторник, е заключителният мач от групите с Оман от 17:30 ч.

Защо Фортуна Дюселдорф пусна феновете без пари на стадиона

Защо германски отбор пусна феновете без пари на стадиона

Революция, която е за пример

Определено трябва да пожелаем успех на националите по минифутбол, които за разлика от професионалистите по футбол, се справят много по-добре в това да ни радват с играта и успехите си.