Популярността на корейската поп култура бележи невиждани мащаби по цял свят. Най-ясно тя се забелязва зад рекордните продажби и слушания на К-поп звезди като BlackPink и BTS, но няма как да подмине и киното.

Squid Game, номинациите за награда Емми и пореден рекорд за корейския сериал на Netflix

Пореден рекорд за Squid Game

Корейският сериал няма как да е по-успешен

И, ако има сериал, който да е въплъщение на този главоломен успех, то това е Squid Game. Той успя буквално да превърти играта на Netflix, да се сдобие с шест награди Еми и да превърни актьорите си в звезди.

По втори сезон вече се работи, а според информацията в няколко южнокорейски медии, е ясен изпълнителят на главната роля в него. И това е Им Сиван, член на К-поп бандата ZE:A. 34-годишният певец вече е участвал в няколко филма като The Attorney, Misaeng: Incomplete Life и Unlocked на Netflix.

Каква точно би била ролята му в продължението на Squid Game не се посочва от Korea Joongang Daily, но е вероятно героят му действа заедно с този на Ли Джунг-дже, по-познат като Ги Хюн. Коментарът на Netflix Korea е, че за момента не могат да потвърдят нищо относно актьорския състав.

Втори сезон на Squid Game се снима в момента с бюджет, който възлиза на над 100 милиарда корейски вона или около 72 милиона евро. Премиерата вероятно ще е следващата есен.