Squid Game отново чупи рекорди. Корейският сериал стана по-успешен, отколкото някога се е надявал създателят му Хуанг Донг-хюк. Освен че продължава да е най-гледаната оригинална продукция на Netflix за всички времена, той има поредно постижение.

Squid Game, Netflix и официалното потвърждение за втори сезон на сериала

Играта на калмари продължава

Какво да очакваме от втори сезон на Squid Game

Squid Game стана първата не-англоезична продукция, номинирана за награди Емми.

При това номинацията не е само една - сериалът има цели осем. Сред тях са номинация за най-добър драматичен сериал, най-добър режисьор за Хуанг Донг-хюк, както и за най-добър актьор в главна роля за Ли Джунг-Дже.

Три са номинациите му за поддържащи роли - за Парк Хе-су, Йон-су О и Хо Йон-юнг. Останалите две са за най-добър сценарий и за най-добри каскади. Междувременно всички очакват още подробности за втория сезон на Squid Game, който се готви в момента.

Звездата на сериала - 49-годишният Ли Джунг-Дже обаче коментира пред IndieWire, че той предпочита да не знае подробности за сюжета, въпреки че ще участва. "Опитвам се да не задавам въпроси на режисьора, защото искам да се изненадам, когато прочета сценария за първи път, и да мога да пресъздам тази силна емоция в играта си."