Както стана ясно, 25-тата годишнина от смъртта на принцеса Даяна ще бъде отбелязана и от две филмови събития. Едното е новият сезон на The Crown, а другото - премиерата на игралния филм Spencer. Вече разполагаме и с първи постер на втория.

The Crown, Spencer и премиерите на двата филма за принцеса Даяна по повод 25-та годишнина от смъртта й

Двете принцеси Даяна - коя е по-добрата

Как киното отбелязва 25-та годишнина от смъртта й

На него виждаме Кристен Стюърт, която ще влезе в ролята на покойната лейди Ди, в пищна бална рокля, но очевидно страдаща.

Струва ни се, че това е един от най-красивите плакати на филми, които сме виждали напоследък. Само с една поза на тялото в контраст с бляскавия тоалет добиваме представа за емоционалната драма, която ни очаква във филма на Пабло Лараин.

Доста хора обаче забелязаха прилика между кадъра с един от пикантните моменти от церемонията по раздаването на Оскарите през 2013 г. - падането на Дженифър Лорънс на стълбите на път да получи статуетка за ролята си в "Наръчник на оптимиста".

Снимка 544429

Източник: GettyImages

Дали дизайнерите наистина са се вдъхновили за постера на Spencer от кадъра с Лорънс няма как да знаем. Филмът обаче със сигурност ще е интригуващ. Той се концентрира върху кратък отрязък от време - Коледата на 1991 г.

Снимка 537269

Източник: Twitter / GdMorningEgypt

Тогава Даяна и цялото кралско семейство заминават да празнуват в замъка Сандрингъм. Отношенията между принцесата и принц Чарлз отдавна са охладнели, а слуховете за изневери и развод стават все по-осезаеми. Първият тийзър на Spencer беше пуснат преди часове.

Премиерата на Spencer е предвидена за 5 ноември 2021 г.