През 2022 г. се навършват 25 години от трагичната смърт на принцеса Даяна. И докато във Великобритания това ще бъде отбелязано подобаващо, същото ще се случи и на големия, и на малкия екран. Защото тъжната годишнина ще е повод за няколко премиери.

Пълнометражният филм Spencer, посветен на Даяна Франсис Спенсър, както е моминското име на принцесата, най-после се сдоби с премиерна дата. Той ще излезе по кината на 5 ноември тази година - по-рано от предвидената 2022 г., но това не е случайно.

Така Spencer ще има шанс да се включи в надпреварата в сезона на наградите в началото на следващата година. А дали Кристен Стюърт като принцеса Даяна в него или Пабло Лараин (Lisey's Story) ще са достойни за приз предстои да видим.

Междувременно видяхме още една принцеса Даяна. Говорим за Елизабет Дебики, която ще влезе в ролята на лейди Ди в петия сезон на The Crown. Тя "наследява" ролята от Ема Корин, която играеше младата версия на принцесата в предишния сезон на хитовия сериал на Netflix.

Доминик Купър, който си направи реклама (добра или лоша?) с извънбрачната си връзка с Лили Джеймс преди месеци, ще бъде по-възрастния принц Чарлз. Той беше изигран от чудесния Джош О'Конър в четвъртия сезон на сериала.

Премиерата на новия сезон на The Crown се очаква в годината на годишнината от смъртта на принцесата - 2022 г. В него ще видим още Имелда Стантън като кралица Елизабет II, Джонатан Прайс като принц Филип, както и Джони Лий Милър като премиера Джон Мейджър.