Ако сме фенове на сериала "Приятели", вероятно си спомняме епизода, в който Рейчъл и Чандлър откраднаха (няколко пъти) лимоновия чийзкейк на съседа.

Десертът се оказа толкова вкусен, че двамата не успяха да си го поделят и накрая го изпуснаха на пода. Това обаче не ги спря да си го похапнат сладко-сладко.

Лимоновият чийзкейк може да е адски вкусен, но не е никак труден за приготвяне. И с него можем да блеснем на някое тематично парти или рожден ден, като не пропуснем да поясним, че десертът е същият като в любимия ни ситком. Ето как да приготвим "приятелския" чийзкейк бързо и лесно.

Необходими продукти:

  • 300 г бисквити
  • 150 г масло
  • 50 г кафява захар
  • 150 г заквасена сметана
  • 300 г крема сирене
  • 1-2 лимона
Снимка 495622

Източник: iStock

Начин на приготвяне:

1. Бисквитите се натрошават на ситно до получаване на прахообразен продукт. Маслото се разтопява.

2. Двете съставки се поставят в купа и се разбъркват добре до получаване на смес, подобна на мокър пясък.

3. Сместа се разстила равномерно във форма с падащо дъно. Препоръчително е да се пресова, за да се получи гладка повърхност. За целта може да използваме лъжица или дъно на чаша. Поставя се в хладилник, за да стегне, докато се приготвя крема.

4. В купа се изсипва крема сиренето, заквасената сметана, захарта и сокът от един изстискан лимон. Разбърква се до получаване на гладка текстура.

5. Получената смес се разпределя равномерно върху бисквитения блат.

6. Повърхността на чийзкейка се декорира с настъргана лимонова кора. Поставя се в хладилник, за да стегне за няколко часа или денонощие.

Shop.gladen.bg и как да превърнем любимия мед на Мечо Пух в здравословни барчета

Любимата закуска на Мечо Пух

Защото всеки от нас е мечтал за едно от гърненцата на пухкавия герой

Всички продукти, необходими за приготвянето на десерта са налични и можем да поръчаме от сайта на shop.gladen.bg , който работи в партньорство с Gladen.bg и веригата хипермаркети ХИТ. Онлайн магазинът доставя продукти в района на град София и близките околности, като при поръчка над 100лв. доставката е безплатна.