Вече от няколко дни по кината се върти "Шазам! Яростта на боговете", като очакванията към филма са да не се представи по-лошо от предшественика си.

"Крийд", "Писък", "Шазам", "Джон Уик" - кинопремиерите през март

Кинопремиерите за март

Продължения на популярни филми

Задача, която не е чак толкова трудна за постигане, защото първият филм бе приет доста добре и от критиците, и от зрителите. Оказва се обаче, че засега няма изгледи успехът да бъде повторен.

За първите три дни от премиерата си "Шазам! Яростта на боговете" е спечелил 30,5 милиона долара от бокс офиса в САЩ, както и 35 милиона от световния. Като направим простата математика излиза, че филмът е спечелил 65,5 милиона долара от бокс офиса за тези три дни, пише The Hollywood Reporter.

Снимка 610677

Източник: Alexandra Films

И това е доста слабо представяне за високобюджетен супергеройски филм в Холивуд. Поне 110 милиона долара е струвало продуцирането на филма и то без разходите за маркетинг. Едната вероятна причина за лошото представяне в бокс офиса може да се дължи на лошите оценки на критиците.

В Rotten Tomatoes филмът е събрал едва 53% одобрение, което го прави "развален" по стандартите на сайта. Друга вероятна причина може да е новото ръководство на DC Studios в лицето на Питър Сафран и Джеймс Гън.

"Шазам! Яростта на боговете", Закари Леви, Рейчъл Зеглър и какво да очакваме от филма

Какво да очакваме от "Шазам! Яростта на боговете"

Какво ще се случи, когато супергерой се изправи срещу три богини

Но не защото хората имат нещо против тях, а защото те вече обявиха част от бъдещите си планове за вселената от супергерои на DC, в която въобще не е ясно дали героят ще присъства.