През март месец обикновено сме в очакване на пролетта, както и на София Филм Фест. Фестивалът е мястото, където да гледаме най-новите награждавани арт продукции. А за любителите на комерсиалните филми остава традиционното кино. Този месец там гледаме основно продължения.

София Филм Фест 2023 и новината за началото на продажбата на билетите

Хайде на кино

Броим дните до началото

"Крийд 3"

Третата част на историята на Адонис Крийд бележи и дебюта на Майкъл Б. Джордан като режисьор на... себе си. Той ще бъде в ролята на Крийд, който си живее мирно и спокойно, като тренира младежи в собствена зала за бокс и има семейство. Тогава в живота му отново се появява Деймиън (Джонатан Мейджърс), прекарал последните 18 години в затвора, който жадува да докаже, че е не по-малко талантлив боксьор от Крийд.

От 3 март

"Писък 6"

Сестрите Саманта (Мелиса Барера) и Тара Карпентър (Джена Ортега), както и племенниците на Ранди Мийкс - близнаците Чад (Мейсън Гудинг) и Минди Мийкс (Джазмин Савой Браун), напускат Уудсбъро и започват живота си начисто в Ню Йорк. Там обаче нов убиец надява маската на Гоустфейс и скоро градът потъва в кръв. Големият въпрос (освен кой е убиецът) е колко изолирани са хората в големия град.

От 10 март

"Шазам! Яростта на боговете"

Супергероят по неволя Шазам (Ашър Ейнджъл) продължава да помага на хората за щяло и нещяло, като включва в задачата и цялото си семейство. С това обаче си навлича гнева на дъщерите на Атлас - Хеспера (Хелън Мирън) и Калипсо (Луси Лиу), които притежават божествени сили. Двете са бесни на Шазам и компания, защото смятат, че са откраднали суперсилите им.

От 17 март

"Джон Уик 4"

Достатъчно е да сме наясно, че Киану Рийвс се завръща на голям екран, за да гледаме какъвто и да е филм. Такъв е случаят с четвъртата част на "Джон Уик". Героят на Рийвс ще трябва да се изправя срещу поредната върволица наемни убийци, които да ликвидира по всевъзможни начини, а най-опасни ще се окажат онези, изиграни от Бил Скарсгаард и Дони Йен.

От 24 март

"Случаят Тесла"

Все по-често се появяват нови български филми за деца. Точно такъв е новият на Андрей Хадживасилев, който е своеобразно продължение на "Случаят Кюри". Тони работи по уред за синтез на безжично електричество, вдъхновен от изобретението на Никола Тесла. Но е изпратен на лагер от родителите си, а за да не скучае, взима и приятелката си Рая. Там обаче Тони ще се изправи срещу неочакван враг, а Рая ще е по петите на върколак.

От 31 март

"Dungeons & Dragons: Разбойническа чест"

Вдъхновен от едноименната игра, филмът пресъздава на голям екран пъстрият и изпълнен с приключения свят. Разбойникът Еджин (Крис Пайн) и партньорката му варварката Холга (Мишел Родригес) се заемат да си върнат съкровище, което са откраднали, но за нещастие са били заловени. Еджин скоро открива, че то е в ръцете на бившия му приятел Фордж (Хю Грант), който е отвлякъл дъщеря му Кира (Клоуи Коулман). Еджин и Холга събират сериозна банда, с която да си върнат и двете неща.

От 31 март