Олд Трафорд е един от най-легендарните футболни стадиони в Европа, вероятно защото е дом на също толкова легендарния Манчестър Юнайтед. Обликът му обаче предстои да се промени в следващите години.

Ерик тен Хаг, Манчестър Юнайтед и спорът за височината на тревата

Когато височината на тревата може да се окаже проблем

Ерик тен Хаг има много неща за решаване

Управата на клуба е взела решение 100 акра площ около стадиона в западен Манчестър да бъде трансформирана, за да се превърна в "първокласна футболна дестинация". Архитектът Норман Фостър и студиото му Foster + Partners.

"Като горд манчестърец се вълнувам от възможността да трансформирам индустриалното наследство на Манчестър и да създам ново пространство, което ще се използва за разнообразни цели", коментира Фостър пред Dezeen.

Снимка 683846

Източник: iStock

В момента площта около Олд Трафорд се използва основно за паркинг и складови помещения, но проектът на Foster + Partners цели да промени напълно облика й, като създаде нови жилищни сгради, работни места, както и пространства за събиране на местната общност.

"Имаме ясната визия да трансформираме и съживим притежаваната от клуба земя около Олд Трафорд и знаем, че Foster + Partners е най-добрият партньор, който да ни помогне за това", коментира главният оперативен директор на Манчестър Юнайтед Колет Рош.

Снимка 683845

Източник: iStock

За момента още не е решено дали и самият стадион в някакъв момент ще бъде освежен по някакъв начин. Олд Трафорд е вторият най-голям стадион във Великобритания след Уембли и е дом на Манчестър Юнайтед от 1910 г., като капацитетът му е 74 310 места.