Манал Ел Фейтури пристига у нас през 2012 г., за да се снима в игрален филм, а години по-късно вече е заменила Англия с България.

Родена е в Лондон, където чаят тече като вода, а кралицата е точно надолу по пътя (или поне така обича да си го представя). "Да, замених Биг Бен с българска баница и да ви кажа, беше голямо приключение", признава Манал, която произлиза от голямо, шарено семейство. Една страхотна смесица от култури, чиято маса за вечеря винаги е нещо като международен бюфет.

Макар че от години живее в България, Манал продължава да е като лондонската мъгла - мистериозна, леко непредсказуема, но винаги с нотка блясък и драматизъм.

Снимка 678614

Източник: Личен архив

След успеха й в "Код червено" с режисьор Валери Милев и бурното ѝ участие в X-Factor, не спира да е под светлините на прожекторите. Ако не трупа последователи покрай закачливите клипчета, които пуска в своя Instagram профил, участва в различни актьорски и музикални проекти. В един от последните ѝ - мюзикълът "Бодигард" на Държавна опера Варна, съчетава и двете.

Не сме особено изненадани, че движещата ѝ сила (освен кафето), са аплодисментите, като се има предвид, че изявите я привличат от малко момиче.

От колеги в офиса до колеги на музикалната сцена - каква е тайната на група ALI

От колеги в офиса до колеги на музикалната сцена - каква е тайната на група ALI

Али Абдала и Петар Шварц за българската музика, за пътя на прохождащите банди и за еволюцията в творчеството на ALI

Първият ѝ микрофон е нейната четка за коса, а спалнята ѝ - първата сцена. В крайна сметка обаче успява да пренесе големия си талант от детската стая на световната алея на славата.

Полага основите на успешната си кариера като завършва London School of Musical Theatre, където освен да пее и играе, се научава как да прави шоу и пируети, без да падне.

Снимка 678615

Източник: Личен архив

"Аз съм актриса, изпълнител, танцьорка и супергерой на непълен работен ден", споделя Манал. Макар не тя да избира актьорството, а то нея, тази професия се оказва оказва идеалният начин да се ориентира в живота и да се справи с хората с един "драматичен монолог наведнъж".

Като най-големите учители в живота си определя своята майка, която като истинска нинджа може да изпълнява десетки задачи наведнъж и, разбира се, YouTube, защото кой не трупа житейски умения от там в наши дни.

Едно от тях се опитва да приложи и на котката си, за да я научи да пее, но (донякъде очаквано), не минава много добре.

Снимка 678608

Източник: Личен архив

"Съвсем не на шега обаче новото ми улично куче Олга подхвана пеенето доста добре", разкрива Манал, като ни споделя още една от своите тайни: "Мога да въртя уши, което е моята скрита суперсила, въпреки че все още чакам Marvel да ми се обадят."

И докато това се случи, Манал признава, че би се радвала да пее заедно с Лейди Гага "Shallow". Или може би да сподели една артистична сцена с Хю Джакман, който да я научи как да бъда Върколака.

"Ако трябва да избера само един от съвременните актьори, на когото се възхищавам най-много, това несъмнено ще бъде Мерил Стрийп, защото тя е кралицата на всичко", категорична е Манал.

Снимка 678616

Източник: Личен архив

И то толкова, колкото, че никога няма да забрави ролята си на Титания в "Сън в лятна нощ" за BBC, където се налага да носи крила, да рецитира Шекспирови стихове и всъщност да бъде кралица на феите. "Сякаш всичките ми детски мечти се събраха в едно."

В друга забележителна роля - тази на суперзвездата Рейчъл Марън, имаме възможност да я видим след броени дни във Варна, благодарение на участието ѝ в родната сценична адаптация на "Бодигард" - легендарният филм с Уитни Хюстън и Кевин Костнър.

Вие сте главно действащо лице в българската версия на мюзикъла "Бодигард", как изобщо се случи това?

Брилантният режисьор Борис Панкин пусна запитване във Facebook с въпроса дали наоколо има певици и актриси от африкански произход, които биха могли да поемат известната роля на Уитни Хюстън. Tова не е типичното обаждане за кастинг, нали?

Някой, който ме помни от дните ми в X Factor, видя публикацията и ме отбеляза, казвайки: "Хей, какво ще кажете за Манал?" Цялото изживяване не беше нищо друго освен вълшебство. От първите редове на сценария до последната завеса, това беше едно невероятно пътуване - и всичко това благодарение на малко Facebook магия и силата на добрия таг. Останалото, както се казва, е история.

Снимка 678612

Източник: Личен архив

Българският не ви е майчин език, какви бяха най-големите ви предизвикателства при подготовката за ролята, в която трябва да говорите български?

Всъщност българският се оказа наистина голямо предизвикателство и най-трудната част е да се опитвам да произнеса "р", без да звуча като развален робот.

Освен това трябваше да овладея изкуството да говоря български с отношение на дива като на Уитни Хюстън, което, да ви кажа, не е никак лесна задача. Но след няколко интензивни езикови урока и няколко забавни грешни произношения, мисля, че успях да се справя.

Високи скорости, бунтарски дух и много адреналин - в новата песен на Тино „Дишай“ има всичко

Високи скорости, бунтарски дух и много адреналин - в новата песен на Тино „Дишай“ има всичко

Завоят, който изпълнителят прави в музиката си

Какви умения трябва да притежава един актьор, за да изиграе тази емблематична роля на Уитни Хюстън?

Е, първо, трябва да имате гласни струни от стомана - песните на Уитни не са за хора със слаби сърца. Също така, способност да плаче по сигнал (но да изглежда бляскаво) и издръжливостта на олимпийски спортист.

Снимка 678611

Източник: Личен архив

Какво е усещането да развиете характера на Рейчъл Марън на сцената?

Да играеш Рейчъл Марън е като да облечеш чифт високи обувки и да минеш през огън, но по страхотен, овлястяващ начин. Тя е свирепа, уязвима и може да се справи с тези високи ноти като никой друг. Беше емоционално влакче в увеселителен парк, но е една от любимите ми роли, които имах удоволствието да изиграя.

Вашият "Бодигард" е Орлин Горанов, какво е да споделяте една сцена с него?

Да играеш с Орлин е като да играеш с българска легенда, защото той е такъв. Има глас на ангел и хумор на стендъп комик. Плюс това, притежава тази невероятна способност да накара всеки да се почувства като най-важния човек в стаята. Работата с него беше мечта - мечта с много смях.

Снимка 678610

Източник: Личен архив

Идентифицирате ли се с етикета "инфлуенсър", който често ви слагат?

Инфлуенсър не е просто етикет - това е новата граница на маркетинга. Всичко е свързано с достигането до хората по начин, който се чувства автентичен и лесен за връзка. Да си инфлуенсър обаче е много специфично умение. Не става въпрос само за публикуване на красиви снимки и закачливи надписи. Става въпрос за създаване на истинска връзка, разбиране на вашата аудитория и предоставяне на съдържание, което резонира. Това е деликатен баланс между креативност и стратегия, обвит в много разкош.

Памела Качмарек - полякинята, заради която ще погледнем на България с други очи

Полякинята, заради която ще започнем да гледаме България с други очи

Памела Качмарек за живота в родината ни, за приключенията с колело у нас и за най-предизвикателните планински маршрути

Зад всичко, което правя обаче, стои истината. Влиянието идва с отговорност - независимо дали става дума за популяризиране на продукт или споделяне на лична история, има сила в това, което излагаме на света. Така че, въпреки че може да се занимавам с влияние, го правя с намигване, малко блясък и много сърце.

Снимка 678613

Източник: Личен архив

Какво предстои оттук насетне?

Участвам в два пълнометражни филма, които се надявам да излязат тази година, "Подчинение" с Меган Фокс и Микеле Мороне, както и "Червената Соня", който е римейк на филма от 1985 г. Там ще видите още Матилда Луц, Робърт Шийън, Майкъл Биспинг, Елиза Матенгу.

Освен това ми предстои нов мюзикъл, за който все още не мога да споделя подробности, но разкривам, че ще се играе този октомври. Каквото и да е, обещавам, че ще бъде страхотно, малко лудо и напълно си заслужава пуканките.

Мюзикълът "Бодигард" е в Летен театър Варна на 16 август. Билети тук.