Всеки спортист знае какво е да тренираш - без значение колко топло или студено е времето навън, контузен ли си, или просто цялото тяло те боли от вчерашната тренировка.

Защото успехът не го интересува какви и колко оправдания ще си намериш, за да пропуснеш тренировка. Важното е дали си на терена, бил той фитнес залата, пистата за бягане или пък хола вкъщи - облечен и готов за тренировка в домашни условия.

Да, последните девет месеца са пълна лудница. Да, никой не е очаквал животът му да се преобърне с краката нагоре. Но е факт, че в тези трудни и за физиката, и за психиката времена има хора, които продължават да тренират - защото без спорт животът им няма как да бъде същият. А трудностите и предизвикателствата... тях винаги ще ги има.

Снимка 505817

Източник: Nike

Именно спортистите са и добрият личен пример, че каквото и както да се променя в живота ни, спортът остава, те остават, ние оставаме - тук, сега и завинаги. Точно това са и ценностите, които изповядва и кампанията #BackToSport на Nike, защото ако шоуто трябва да продължи, то същото важи и за спортуването. Без оправдания. Точка.

Карин Околие е на 26 години и спокойно можем да кажем, че леката атлетика е в кръвта ѝ. Не е спирала да тича от дете, за което може да ѝ завиди дори Форест Гъмп. И съвсем не е случаен фактът, че е сред младите надежди на леката атлетика у нас.

Снимка 505815

Източник: Nike

Именно Карин пък е доказателството, че всеки един ден, всяка една тренировка и всяка една секунда са от значение. Тя тренира в продължението на месеци, за да може за някакви си 20 секунди да пробяга 200 метра. Личният ѝ рекорд в официално състезание към момента е 23 секунди и 89 стотни. Време, за което повечето от нас успяват само да станат от дивана и да си налеят вода.

И тук е излишно да казваме, че нищо не може да спре Карин Околие да спортува. Нито болката, нито гнева от неуспеха, нито дори 2020 г., която постоянно вади по някоя изненада от ръкава си.

Ванко Георгиев също е от хората, които не се дават без бой. Той е фитнес инструктор и създател на методиката PUMP&RUN, която комбинира силови упражнения с лека атлетика.

Снимка 505819

Източник: Nike

Над 13-годишната му практика е посветена на нестандартните тренировки, с които добрата форма да се поддържа целогодишно, без наличието на резки върхове и спадове. Просто съвършен баланс...

Ванко е в постоянно търсене на предела, но не за да си направи селфи, когато го достигне, а за да го надскочи. Защото нищо не може да спре човек, решил да надхвърли възможностите си.

Снимка 505826

Източник: Nike

Затова новата реалност не бива да ни спира, а самият Ванко съветва: "Където и да е, когато и да е, както и да е - тренирайте."

Цвети също не може да си представи ежедневието без тренировки, но това невинаги е било така. От края на 2017 г. тя тренира сериозно, защото е искала да промени както начина, по който изглежда, така и навиците си.

Снимка 505821

Източник: Nike

Прави го, не за да угоди на някой друг, а на самата себе си - за да се чувства по-добре в тялото си. И за тези няколко години Цвети разбира, че добрата форма не идва след няколко тренировки, а изисква постоянност, отдаденост и голяма доза инат.

Тя споделя както напредъка си, така и идеи за тренировки в профилите си в социалните мрежи. А в стремежа си да бъде още по-добра и полезна, наскоро тя е записала и един от най-престижните курсове по нутрициология в света - Precision Nutrition Level 1 Certification.

Снимка 505822

Източник: Nike

И защото иска да превърне хобито си в професия, Цвети знае, че за нещо подобно няма пряк път. Той е дълъг и труден - такъв, през какъвто преминаваме всички през последните месеци. Но за нея, както и за всички нас, е важно да продължава да прави това, което обича - независимо от ситуацията. Защото времената се променят - ние не. Nike #BackToSport