Не са чак толкова много историите на хора, които са успели да влязат в структурите на дадена компания от най-ниското ниво и са успели да се изкачат до върха.

Nike Air Jordan 6 Retro - новата стара мания при спортните обувки

Nike Air Jordan 6 Retro - новата стара мания при спортните обувки

С легендарна история

Е, историята на Елиът Хил е точно такава. Той започва да работи в Nike през 1988 г. като стажант и през годините успява да се издигне до ръководни позиции. През 2020 г. пък се пенсионира.

От 14 октомври обаче той отново ще се завърне в Nike, за да заеме една от най-високите позиции в компанията - тази на президент и изпълнителен директор.

Историята му е много любопитна, защото завършва кинезиология в Тексас, а веднага след като завършва става помощник-треньор в Далас Каубойс през 1986 г. Времето, което прекарва там, го кара да запише магистратура, свързана със спортна администрация.

Именно покрай тази му работа той се среща със служител на Nike, който изнася лекция пред отбора. Тогава той решава да действа и просто му казва, че иска да работи за Nike. Следват шест месеца, в които Хил преследва и убеждава въпросния служител да му даде шанс.

В крайна сметка, най-доброто, което Елиът Хил успява да си уреди е стаж в компанията. В подкаста Fortitude Fw Елиът Хил казва, че в периода 2010-2013 г. е работил отблизо с Майкъл Джордан.

Карлос Алкарас и Nike - любов (и договор) за милиони

Карлос Алкарас и Nike - любов (и договор) за милиони

Испанецът жъне успех след успех

Именно Хил е бил част от хората, които са убедили Въздушния да изкара Jordan Brand извън САЩ и да продава в световен мащаб. Колкото до любимите му обувки на Nike, Елиът Хил казва, че сред тях са Infinity Run 4, Pegasus Trail 5 и Motiva, пише Complex.

И така след 32 години в Nike Елиът Хил успява да достигне до една от най-високите позиции в компанията, а е започнал като стажант.